Khabibov menadžer poručio Fergusonu da završi karijeru: Ne želim da kasnije jede supu kroz slamčicu

Ali Abdelaziz ima jasan stav

Khabibov menadžer poručio Fergusonu da završi karijeru: Ne želim da kasnije jede supu kroz slamčicu

M. Šljivak

Tony Ferguson brutalno je pretučen u meču protiv Justina Gaethjea prošle sedmice u Jacksonvilleu.

U borbi za privremeni pojas UFC prvaka lake kategorije Gaethje ga je prebijao pet rundi i na kraju je meč prekinut, pa je Justin zakazao meč s protiv prvaka Khabiba Nurmagomedova.

S obzirom na to da je Ferguson trebao biti raditi meč protiv Khabiba, koji je propao zbog koronavirusa, čini se kako se na kraju meč između ovog dvojca nikada neće ni desiti.

Menadžer dagestanskog borca Ali Abdelaziz poručio je Fergusonu da završi karijeru jer će inače jesti supu kroz slamčicu ako nastavi dobijati ovakve batine.

"Nakon batina od Gaethjea više nikad neće biti isti. Ako se bude borio i sa Khabibom, tek tada neće biti isti. Imao je odličnu seriju borbi, ali nakon ovakvog poraza mora završiti karijeru. Šta drugo može postići s 38 godina? (ima 36) Mnogi mladi borci su spremni da uskoče umjesto njega. Smatram da treba završiti karijeru. Ima dosta napravljene štete na sebi i ne želim kasnije da jede supu kroz slamčicu. Da je moj klijent, savjetovao bih mu da se povuče", rekao je Abdelaziz.

Do poraza od Gaethjea Ferguson je imao 12 borbi u kojima je slavio, a posljednji poraz je doživio 2012. godine od Michaela Johnsona.

U karijeri je na omjeru 25-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi