Khabibov otac jasno poručio: Još jedna borba i riješili smo se UFC-a
Dagestanski borac je još uvijek bez poraza u profesionalnoj karijeri. Pokorio je i UFC i sve je bliže odlasku iz ove organizacije

Imaće samo još jednu borbu

Khabibov otac jasno poručio: Još jedna borba i riješili smo se UFC-a

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov dobio je žestoku kaznu Atletske komisije Nevade zbog haosa kojeg je izazvao u oktobru prošle godine nakon meča protiv Conora McGregora.

Šampion lake kategorije UFC-a dobio je devet mjeseci zabrane nastupa i čak pola miliona dolara, pa će Khabib narednu borbu zbog svih obaveza vjerovatno odraditi tek krajem godine.

Međutim, njegov otac Abdulmanap Nurmagomedov tvrdi da će učiniti sve da smanje kaznu (moguće smanjenje na šest mjeseci), kako bi se što prije riješili ugovora sa UFC-om.

Njegove riječi su itekako potresle borilački svijet i sasvim su jasne:

"Pokušaćemo da smanjimo kaznu, ali ne znam šta će tim na kraju odlučiti. Već smo izgubili dosta vremena. Khabibu je ostala još jedna borba, odradićemo je i nakon toga ćemo se riješiti obaveza prema UFC-u", rekao je otac Khabiba Nurmagomedova.

Khabib donio odluku: Više se ne bori u Nevadi, povratak u novembru

Šampion je dobio drakonsku kaznu od pola miliona dolara i devet mjeseci suspenzije, a u oktagon se može vratiti u junu ove godine.

Međutim, Khabib nema namjeru da se više bori u Nevadi. To je jasno poručio putem svog menadžera Alija Abdelaziza, pa će tako UFC ostati bez Khabibovih nastupa u Las Vegasu.

Također, čudesni Dagestanac je donio još jednu veliku odluku. Neće se boriti sve dok ne istekne kazna njegovim članovima ekipe koji su suspendovani na godinu dana. Zubaira Tukhugov i Abubakar Nurmagomedov dobili su po godinu suspenzije i 25.000 dolara kazne, a i ove kazne je Khabib odlučio platiti.

Nurmagomedov se tako neće vraćati u otakgon UFC-a do novembra naredne godine. Abdelaziz je najavio da će se povratak vjerovatno desiti u legendarnom Madison Square Gardenu, a ostaje da se vidi kakav će stav iznijeti UFC po ovom pitanju.

Do sada predsjednik organizacije Dana White nije bio nakonjen ekipi iz Dagestana, već je konstantno na strani Conora McGregora koji je jučer također kažnjen i to sa 50.000 dolara i šest mjeseci kazne.

Ipak, za razliku od Khabiba on može u oktagon već u aprilu kada mu kazna i ističe i izvjesno je da ćemo ga upravo tad i gledati u akciji protiv Donalda Cerronea.

Top Komentari

RNK
Ovog sam Kabiba bas volio, ali me bas nervira od meca sa MCG. Njegovi otac i menadzer me jos vise nerviraju (ako su istinite izjave, koje im se pripisuju)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi