Khabibov otac je i dalje jako kritično

Skoro mjesec dana je u bolnici

Khabibov otac je i dalje jako kritično

E. Škorić

Ramil Gadzhiev, voditelj promotivne kompanije Fight Nights Global, govorio je o stanju 57-godišnjeg Abdulmanapa Nurmagomedova, oca i trenera UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova.

Podsjetimo da se trenutno Nurmagomedov stariji nalazi u bolnici u Moskvi i u teškom je stanju, nakon što je prethodno hospitaliziran u Mahačkali 25. aprila s teškom upalom pluća, a u međuvremenu je imao srčani udar zbog čega je operisan.

"Stanje je i dalje ozbiljno. Zovem Khabiba, rodbinu i one koji su bliski porodici. Za sada je sve isto", kazao je Gadzhiev, inače jako dobar prijatelj Khabibove porodice.

Sada je Abdulmanap u komi. Ne može samostalno disat i prikopčan je na aprate, iako je u jednom trenutku bio izašao iz kome.

Abdulmanap ima 57 godina. Počasni trener Rusije sarađuje ne samo sa svojim sinom, već i s nizom poznatih ruskih UFC boraca.

Uz Khabiba i njegovog oca je cijeli svijet, stižu podrške sa svih strana, a presjednik Rusije Vladimir Putin sredio je Abdulmanapu najbolji mogući tretman, ali ostaje da vidimo hoće li to na kraju biti dovoljno da se spasi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi