Sljedeći Khabibov protivnik ima formulu za pobjedu: Moram ga udariti osam puta u list!

Gaethje pun samopouzdanja

Sljedeći Khabibov protivnik ima formulu za pobjedu: Moram ga udariti osam puta u list!

Justin Gaethje je najvjerovatnije naredna osoba koja će izaći na megdan velikom Khabibu Nurmagomedovu u pokušaju da se domogne njegovog pojasa. 

Do prije nekoliko sedmica mislilo se da će to biti Tony Ferguson koji je imao niz od čak 12 utzastopnih pobjeda, ali 36-godišnjak je doživio brutalan poraz od pet godina mlađeg rivala na UFC 249 eventu koji je prvi održani nakon Covid19 pauze.

Zbog toga će umjesto Fergusona naredni Khabibov rival biti upravo Gaethje i to je meč koji svi željno iščekujemo.

U intervjuu za ESPN Gaethje se dotakao Nurmagomedovog skora od 28:0 i tvrdi kako za njega ruski borac uopšte nije neporažen već mu je pripisao jedan izgubljeni meč.

"Mislim da je izgubio od Gleisona Tibaua, a kožda je to jednostavno samo moj utisak", kaže 31-godišnji Amerikanac koji je trenutno u nizu od četri uzastopne pobjede.

Inače, Nurmagomedov se protiv Tibaua borio 2012. godine na UFC 148 eventu i njegova pobjeda na bodove bila je vrlo kontroverzna u to vrijeme.

Također, Gaethje je otkrio kako ima tajnu formulu za pobjedu protiv Khabiba.

"Radit ću naporno da budem najbolja verzija sebe. Ja sam veliki atleta. Kada se počnete umarati, prvo što vam ode jesu noge tako da ću od sada do meča mnogo trčati, preskakati konopac, raditi čučnjeve itd. Ako su moje noge u formi, neću se umoriti, a ako se ne umorim, mogu se podići. A, ako se mogu podići, mogu ga udariti jako poput kamiona. Moram ga udariti samo osam puta u list prije nego što ga poljuljam. Ima tu mnogo faktora. Bit ću jednostavno ja, ostati u formi, sve je u kardiju", kazao je Gaethje.

Borba između njega i Khabiba tek treba biti dogovorena, a Gaethje je već pričao o tome kako poslije Khabiba želi Conora McGregora 'kako bi nešto i zaradio'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi