Khabibu ponuđeno 100 miliona dolara za borbu u Saudijskoj Arabiji
Foto - EPA

Za meč protiv Floyda Mayweathera

Khabibu ponuđeno 100 miliona dolara za borbu u Saudijskoj Arabiji

Midhat Šljivak

UFC prvaku lake kategorije Khabibu Nurmagomedovu ponuđeno je 100 miliona dolara za borbu protiv legendarnog boksera Floyda Mayweathera.

Kako navode inostrani mediji, Saudijci silno žele organizovati ovu mega borbu između MMA zvijezde i jednog od najboljih boksera svih vremena, te su obojici spremili ogromne ponude.

Tako je The Eagle dobio ponudu od 100 miliona dolara za obračun protiv neporaženog boksera, koji je spreman da se bori na isti dan i sa Conorom McGregorom i to za cifru od 600 miliona dolara.

Saudijci su spremni da organizuju dvije borbe u jednom danu, ali za sada su navodno na putu da dogovre duel Khabiba i Floyda, te su već poslali ponudu na adresu dagestanskog borca vrijednu 100 miliona dolara.

Khabib je ranije često isticao da bi se borio protiv Mayweathera, ali s jednim posebnim uslovom. Taj uslov je da se barem jedna od 12 rundi održi po MMA pravilima.

Ipak, prije bilo kakvog dogovora Khabib se mora koncentrisati na odbranu titule prvaka koja mu predstoji 18. aprila u Brooklynu protiv Tonyja Fergusona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi