U ove ulice uglavnom je ulazio gladan i željan svega, a danas je parkirao skupocjenu zvijer
Khamzat Chimaev je kao siromašna izbjeglica došao u Švedsku 2013. godine s mamom i starijim bratom (Foto - Instagram)

Poznati borac se sada hvali bogatstvom

U ove ulice uglavnom je ulazio gladan i željan svega, a danas je parkirao skupocjenu zvijer

Midhat Šljivak

Ogroman broj velikih sportskih imena prošao je put od trnja do zvijezda te su uz ogroman kvalitet napornim treninzima došli do statusa velikih svjetskih zvijezda.

Jedan od onih koji dobro zna šta je siromaštvo je čečenski borac sa švedskim pasošem Khamzat Chimaev, koji je u proteklih nekoliko godina postao zvijezda širom svijeta.

Khamzat je imao težak životni put. Kao 18-godišnjak 2013. godine stiže u Švedsku gdje je potražio spas od siromaštva u Čečeniji i potpuno je bio posvećen tome da postane šampion.

Godinama je čečenska mašina živjela u jednoj sobici. Jedva da je imao novca za hranu na dnevnom nivou, no vjera, rad i kvalitet doveli su ga do velikih uspjeha i on je u protekle tri godine postao prava zvijezda.

Deset godina kasnije Khamzat uživa u slavi i bogatstvu kojeg je stekao. Kući u Štokholm se vraća u velikom stilu s istinskim zvijerima od automobila i ponosno pozira u zajednici gdje je sve krenulo.

Oglasi

Naredni cilj čečenske mašine je titula u UFC-u. On bi trebao dobiti priliku za napad na pojas u velter ili srednjoj kategoriji u narednoj godini i vidjet ćemo hoće li uspjeti u tome.

UFC je od ovog 28-godišnjaka napravio ogromnu zvijezdu. Sigurno je i ovoj organizaciji u cilju da on bude prvak, ali za to će morati da pređe preko Colbyja Covingtona s kojim će se boriti početkom naredne godine.

Treba istaći da je dobar dio bogatstva Chimaev dobio i od čečenskog vođe Ramzana Kadyrova s kojim je postao veliki prijatelj i koji mu ispunjava sve moguće želje.

Khamzat Chimaev je u profesionalnoj MMA karijeri odradio ukupno 12 borbi. Svih 12 je pobijedio uz šest nokauta, pet predaja i jedne odluke.

Pored MMA karijere godinama je vladao hrvanjem i višestruki je prvak Švedske u kategoriji do 86 i do 92 kilograma.

Oglasi