Conor McGregor tvrdi da je najjači od svih, ali sam bi spustio mobitel ako ga pozove ova zvijer
Conor McGregor je velika prilika za sve borce i dosta je onih koji bi rado zaradili veliku cifru za borbu s njim (Foto: Instagram)

Chimaev vs McGregor djeluje nerealno, ali

Conor McGregor tvrdi da je najjači od svih, ali sam bi spustio mobitel ako ga pozove ova zvijer

M. Šljivak

Conor McGregor ove godine bi se trebao vratiti u oktagon duelom protiv Michaela Chandlera. Datum meča još uvijek nije poznat, ali bi se trebao desiti za sedam ili osam mjeseci zbog činjenice da Irac mora ući u program doping kontrole. Conor proziva sve redom, a sada je i on prozvan i to od trenera čečenske zvijeri Khamzata Chimaeva. Navodno je cilj borba s Ircem.

Khamzat Chimaev je jedna od najvećih UFC zvijezda. Neporaženi Čečen (12-0) je čovjek kojeg niko ne želi na suprotnoj strani i zbog toga ga mnogi borci odbijaju.

Chimaev konstantno traži izazove. Teško ih je naći, pa je njegovom timu palo na pamet da prozovu najveću zvijezdu od svih Conora McGregora.

The Notorious najavljuje veliki povratak. Trebao bi se desiti protiv Michaela Chandlera naredne jeseni, a sada je dobio i izazov Chimaeva koji je očigledno spreman doći na 77 kilograma kako bi se borio s McGregorom.

"To bi bila velika borba. Ako Khamzat bude sposoban skinuti kilažu, u što vjerujem, može činiti šta god želi. Borba protiv McGregora bi bila blockbuster i srušila bi sve rekorde", rekao je njegov trener Andreas Michael.

"U Khamzatu je novac, a to još ljudi ne shvataju ozbiljno. Borbe morate učiniti vrijednima jer ih nemate puno. On ne mora nikom dokazivati koliko je čvrst, poštujemo sve, ali određene stvari moraju imati smisla", poručio je Andreas Michael.

Oglasi

Naravno, teško je vjerovati da će do ove borbe doći. Khamzat je mnogo veći od McGregora koji je doduše najavljivao mogući pohod na titulu velter kategorije.

Chimaev je odrađivao borbe u kategoriji do 77 kilograma. Nije mu bilo ravnog kao ni u srednjoj (do 84kg) i nije nikakvo čudo što svi bježe od njega.

Ukoliko bi meč na kraju nekim čudom bio dogovoren Khamzat bi bio apsolutni favorit i teško da bi se Conor izvukao bez težih povreda protiv čuvenog Borza.

Ludi Čečen išao u Irsku da prebije Conora: Išao sam tamo da branim čast svih nas...

Khamzat Chimaev preko noći je postao velika MMA zvijezda. Došao je iz anonimosti i oduševio je svijet.

Khamzat koristi svaku šansu da prozove brojne zvijezde. Jedno vrijeme mu je na udaru bio Conor McGregor, a ispričao je priču kako je otišao u Irsku da prebije veliku MMA zvijezdu.

Oglasi

Desilo se to 2018. godine. Uvrijeđen je bio što je Conor vrijeđao islam i Khabiba i odlučio je da nešto poduzme.

"Tada sam bio amater ili sam možda imao jednu profesionalnu borbu. Želio sam ga prebiti, vjerovao sam da ga mogu naći na ulicama. Mnogi su vjerovali da mu želim pomoći u pripremama za Khabiba, ali sam zapravo došao da odbranim našu čast i ponos. Išao sam tamo zbog svih nas.", rekao je Chimaev i nastavio je nevjerovatnu priču o putovanju u Irsku.

"Sletio sam u Irsku i čekao sam na aerodromu. Prvobitno su me pustili u državu, ali su me zatim zaustavile specijalne jedinice i rekli su mi da ne mogu dalje. Nisam shvatao šta mi govore jer sam loše govorio engleski. Prebacili su me u policijsku stanicu i držali su me osam sati", ispričao je nedavno Chimaev, te je dodao:

"Nisu me ispitivali. Bio sam tu u ćeliji osam, možda i devet sati. Radio sam sklekove i trbušnjake, hranu mi nisu dali, a zatim su došli i rekli mi da moram ići u Švedsku. Vratili su me na aerodrom i poslali kući", završio je priču Chimaev.

Čečen sa švedskim pasošem trenutno je na omjeru od 12-0, a samo je jedan čovjek uspio da s njim ode na odluku i to Gilbert Burns koji je pokazao veliko srce u oktagonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti