Čečenska zvijer nikog ne štedi: Njegova moć je nevjerovatna, lagano baca teškaše, nokautira sve...
Foto - Instagram

Sparing partner priznao

Čečenska zvijer nikog ne štedi: Njegova moć je nevjerovatna, lagano baca teškaše, nokautira sve...

Midhat Šljivak

Khamzat Chimaev debitovao je tokom ljeta u UFC-u.

Čečenski borac sa švedskim pasošem upisao je tri ekspresna nokauta, te je postao nova zvijezda organizacije.

Najveći izazov dosad Chimaev će imati 21. januara kada će ispred njega biti sjajni Leon Edwards, a čečenska mašina se uveliko sprema za ovaj meč.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CI4F1b3lIq5/[/instagram]

Jedan od onih koji je imao priliku sparingovati sa Chimaevom je Darren Stewart (12-6). Nesretni borac se nije dobro proveo jer je tokom sedam dana treninga i sparinga dobio nezapamćene batine.

"Khamzat? Uff. Vidite ovo (pokazuje na zub). Slomio mi je zub, udario me je middle kickom i dva dana sam morao u bolnicu kako bih sanirao povredu rebara. Na grapplingu mi je pokidao uho, zub kompletan izbio sada ga moram potpuno promijeniti", rekao je on i nastavlja:

"Ne štedi nikog. Čovjek je zvijer. Bacao je Alexa Gustafssona i Ilira Latifija da se uopšte nije ni umorio. Niko mi ne vjeruje. Čitavu sedmicu me je prebijao, bio sam bolji nakon sedam dana, ali me je nokautirao tim middle kickom. Žestok je udarač, nokautira ljude jednim udarcem. Sa njim nema šale. Vidio sam kako baca sve te velike momke, Gustafssona i Latifija. Ja imam 100 kilograma, a bacao me je tek tako. Njegova moć je nevjerovatna. Nije ovo nikakva šala. Poseban je zaista", istakao je Darren Stewart.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CJOT5U0lrTp/[/instagram]

Khamzat je na omjeru od 9-0 u karijeri, a ako dobije Edwardsa nema dileme da će biti jedan od kandidata za napad na pojas srednje ili velter kategorije.

Top Komentari

Edo90
Brat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi