Čečenska zvijer je raskrinkana: On uopšte nije ono što se predstavlja da jeste
Foto - Instagram

Stvari nisu onakve kakvim ih vidite

Čečenska zvijer je raskrinkana: On uopšte nije ono što se predstavlja da jeste

Midhat Šljivak

Khamzat Chimaev je postao istinska MMA zvijezda.

Čečenska zvijer je na mala vrata ušla u UFC 2020. godine, ali nakon spektakularnih nastupa u samo nekoliko mjeseci je postao velika zvijezda.

Khamzat voli da ga svi gledaju kao žestokog momka. Zbog toga radi brojne gluposti pred kamerama. Konstantno prijeti drugim borcima, radi brojne druge stvari, kako bi se predstavio kao loš dečko.

Međutim, kada se kamere ugase to je posve drugi čovjek. UFC borac Kevin Holland raskrinkao je masku Khamzata Chimaeva i ističe da je iza kamera on potpuno drugačiji od onog kakvim se pokazuje.

"On uživa u medijskoj pažnji. Vjerujem da sve te uličarske 'fazone' radi samo kad su kamere u njegovoj blizini", smatra Hollanda i nastavlja:

"Kad kamera nema, sve je drugačije. On pruža ruku, pozdravlja se i želi biti prijatelji. Čim su mediji tu, on vam želi skinuti glavu. Realno, nećeš ti ništa skinuti, ti samo želiš dobru lovu kao i ostali tipovi ovdje", istakao je Holland.

Oglasi

Chimaev je u MMA karijeri još uvijek neporažen. Odradio je 11 borbi i svih 11 je nadmoćno dobio.

Novi izazov pred njega stiže u subotu. Na drugoj strani je čuveni Nate Diaz, a Chimaev je u ovoj borbi ogroman favorit i bilo šta drugo osim njegove pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

"Mislim da taj tip neće preživjeti niti jednu rundu, ali se nadam da će svih pet. Ako ga prebijem u prvoj rundi svi će reći da je prestar i da treba završiti karijeru. Ako izdrži pet rundi može pokazati srce i napustiti UFC kao ratnik", rekao je Chimaev.

Potom je zaprijetio skidanjem glave Diazu.

"Legenda je i ovo mu je možda posljednja borba. Skinut ću mu glavu. Dolazim prebiti sve i skinuti im glave".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi