Čečenska zvijer oči u oči sa zloglasnim Ramzanom Kadyrovom: Još je falilo da mu padne na koljena...

Objavljen video susreta

Čečenska zvijer oči u oči sa zloglasnim Ramzanom Kadyrovom: Još je falilo da mu padne na koljena...

A. Čaušević

Zloglasni Ramzan Kadyrov je jedan od navjernijih saveznika Vladimira Putina u ruskoj agresiji na Ukrajinu. 

Nakon što je u najvažnijoj bobi karijere pobijedio Gilbera Burnsa, Khamzat Chimaev se vratio u Čečeniju gdje je odmah otišao na noge lokalnom vladaru Kadryovu.

U periodu kraćem od dvije godine Chiamev je postao istinska zvijezda u UFC-u i na putu je da postane nedodirljivi svjetski šampion i veliki superstar u svijetu borilačkih sportova.

Chimaev trenutno živi u Švedskoj gdje je emigrirao kada je imao 18 godina, ali ostaje jako vezan za regiju u kojoj je odrastao i počeo se baviti hrvanjem.

Na interenetu su objavljeni posljednji snimci susreta Kadroya i Chimaeva na kojem se može vidjeti da borac cijeni i poštuje predsjednika Čečenije kao rođenog oca.

Oglasi

"Prvo što je uradio Chimaevpo povratku u rodnu zemlju je to da me posjetio. Bila mi je velika čast što sam ugostio našeg neporaženog borca."

"Khamzat nije zaboravio koliko volim sport i zato mi je poklonio svoje rukavice. On je unikatni borac sa velikim arsenalovm borilačkih vještina", poručio je Kadyrov.

Poznato je da je čečenski lider jedan od najvećih Khamzatovih fanova. Tako mu je nakon jedne borbe poklonio skupocjenog Mercedesa kojeg je on poslije uništio u saobraćajnoj nesreći.

Chechen dissidents take aim at UFC's Khamzat Chimaev for ties to Kadyrov -  Bloody Elbow

Kadyrov je poznat po tome da jako voli borilačke sportove, a u prošlosti je bio viđen u društvu sa neporaženim svjetskim šampionima Khabibom Nurmagomedovom i Floydom Mayweatherom.

Top Komentari

NKZ1922
Zar Kadyrov nije u Mariupolju na liniji hahahaha
10 0
denimen9
Fuj
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi