Svi drhte pred čečenskim vođom Kadyrovim: Pogledajte sramotu Khamzata Chimaeva
Foto - Screenshot

Užasne scene

Svi drhte pred čečenskim vođom Kadyrovim: Pogledajte sramotu Khamzata Chimaeva

Midhat Šljivak

UFC borac Khamzat Chimaev velika je zvijezda širom svijeta, a posebno u rodnoj Čečeniji.

Čečen sa švedskim pasošem stekao je veliku popularnost nakon ekspresnih pobjeda u uvodnim UFC borbama, a nakon što je postao slavan otvorila su mu se vrata i kontroverznog čečenskog vođe Ramzana Kadyrova.

Kadyrov je poznat kao veliki ljubitelj MMA sporta. Ima i svoju organizaciju u Akhmatu te i on zna često da se oproba u parteru.

Sada je završio na treningu s Khamzatom, a scene koje su se desile ostavile su MMA svijet u nevjerici i mnogima se povraća od onog što je Chimaev napravio.

Dopustio je Kadyrovu da ga baca po dvorani kao da je malo dijete. Nije se usudio uzvratiti udarce čečenskom vođi kojem je dopustio da izgleda kao nepobjediv.

[twitter]https://twitter.com/Borz4562/status/1530952662308597764[/twitter]

Chimaev je mnoge razočarao prisnim odnosom sa čovjekom kojeg smatraju diktatorom i koji je u posljednje vrijeme često u centru pažnje zbog Ukrajine gdje njegovi vojnici učestvuju u napadima na ovu zemlju.

Sigurno je da će zbog politike 28-godišnja MMA zvijezda izgubiti dosta fanova i nema dileme da će dobiti brojne kritike.

Chimaev je u MMA karijeri odradio 11 borbi. Svih 11 je dobio od čega šest nokautom, četiri predajom i jednom odlukom sudija.

Top Komentari

Mele
Hebo vas ovaj talibanac i kriminalac. Pobio na stotine ljudi, protivnika i politicara, da se uvuce u dupe putki. pisite o njemu i dalje, ser .rem vam se na vijesti, idete na blok. caoooo..
4 1
DamirS
Nije mi jasno zašto se ovoliko pažnje posvećuje ovom sportu. Svaki dan neka vijest o nekom "novom borcu" iz Čečenije. Još kad počnu pisati o Hasbuli... pa zar nema nekih sportova i sportaša koji zavređuju više pažnje?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi