Kličko: Prepustio sam tron mladom lavu
Foto: EPA

Legendari Ukrajinac o Joshui

Kličko: Prepustio sam tron mladom lavu

M. Šljivak

Vladimir Kličko završio je karijeru ove godine.

Nakon poraza od Anthonyja Joshue, legendarni Ukrajinac je završio dugogodišnju vladavinu teškom kategorijom i na kraju je odlučio da se povuče

Kličko vjeruje da AJ može bez ikakvih problema da ujedini sve titule, a za to su mu potrebne pobjede nad Deontayom Wilderom (WBC) i Josephom Parkerom (WBO).

"Tron sam prepustio mladom lavu. Od srca mu želim da krunu nosi dosta dugo i da bude uspješan kao što sam ja", rekao je Kličko, te je dodao:

"Joshua je sposoban da ujedini sve titule. S njim sam imao veliki obračun, a iako je on pobijedio, ja sam se osjećao kao pobjednik, jer smo borbom usrećili mnoge ljude", purčio je Kličko.

Dr. Steelhammer je u karijeri odradio 69 borbi. Dobio je 64, a bio je apsolutni vladar teške kategorije više od jedne decenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi