"Ko bi rekao da ćemo imati muslimana kao šampiona kojeg vole svi muslimani na svijetu"

Dana White o Khabibu

"Ko bi rekao da ćemo imati muslimana kao šampiona kojeg vole svi muslimani na svijetu"

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov trebao bi se borbama vratiti u oktobru u meču protiv Justina Geathjea.

The Eagle je ostao bez meča u aprilu kojeg je trebao odraditi protiv Tonyja Fergusona, da bi zatim Gaethje 'uletio' u meč i uzeo je privremeni pojasa, te je dobio pravo na borbu protiv Khabiba.

Međutim, na njihov meč će se morati čekati do oktobra. Khabib još uvijek nije mentalno spreman nakon smrti oca, a predsjednik UFC-a Dana White mu je odlučio dati vremena da se oporavi.

Svakako je White bio zabrinut nakon najava da će Khabib otići u penziju. Iako su ove glasine ubrzo opovrgnute, White zna da će se to uskoro i desiti i spreman je na sve.

"Neporažen je, dostigao je sve što je mogao i ima mnogo novca. Nikad neće niko biti kao Khabib, niko neće biti kao Conor McGregor, ali imamo i drugih zvijezda", rekao je White i dodao je:

"Ko će biti naredna zvijezda? Ko bi rekao da ćemo imati tako veliku zvijezdu u Irskoj? Ko bi rekao da ćemo imati muslimana kao šampiona, kojeg vole svi muslimani širom svijeta", rekao je White, aludirajući na to da se nikad ne zna otkuda može iskočiti nova zvijezda.

Khabib je u karijeri na omjeru od 28-0 i izvjesno je to da ćemo Dagestanca još samo kraći period gledati u oktagonu. Odavno najavljuje odlazak i neće biti nikakvo čudo ako to bude nakon meča protiv Geathjea.

Top Komentari

Mele
Ma jedi ****a, u sportu se ne treba da gleda vjera, nacija, boja koze i ostalo...Ali je vjeciti sampion bez obzira sto je promijenio vjeru...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi