Koga briga za pojas? Holm dobija ogroman novac za revanš

Sedam miliona za duel s Rondom

Koga briga za pojas? Holm dobija ogroman novac za revanš

M. Šljivak

Holly Holm je nedavno postala prva žena koja je uspjela pobijediti Rondu Rousey.

Veliku popularnost je ova 34-godišnja stekla nakon teškog nokauta, a pobjeda nad do tog trenutka nepobjedivom Rondom, donijet će joj i mnogo novca.

UFC već razmišlja o revanšu. Očekuje se da će Rousey priliku da vrati pojas imati 9. jula na UFC 200 u Las Vegasu, a iako želi što prije u oktagon, Holm ima razloga i da čeka.

Naravno, radi se o financijama, te će za novi dvoboj protiv Ronde, šampionka inkasirati nevjerovatnih sedam miliona dolara.

"Financijski gledano, meč protiv Ronde će joj donijeti oko sedam miliona dolara. Ne želi čekati, jer želi da je aktivna, što je potpuno razumijem. Smatram da šampionka treba birati rivala, ali s financijske strane, pametnije je čekati jer će zaraditi ogroman novac", rekao je Joe Rogan iz UFC-a.

Holm ima namjeru da pruži priliku Mieshi Tate, pa da tek onda uđe ponovo u oktagon sa Rondom. Ipak, UFC će imati zadnju riječ i donijeće odluku o njenoj narednoj protivnici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.