Mijenja li Khabib kategoriju? "Taj tip je čudovište, volio bih ga vidjeti tamo"
Čudesni Dagestanac borac je kakav se ne sreće često i zaista je teško naći čovjeka koji bi ga mogao dobiti

Rogan i Iron Mike o Khabibu

Mijenja li Khabib kategoriju? "Taj tip je čudovište, volio bih ga vidjeti tamo"

M. Šljivak

Prvak lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov još uvijek ne zna ime narednog rivala protiv kojeg će braniti naslov.

Prvi čovjek organizacije Dana White rado bi zbog novca vidio novi obračun Khabiba protiv Conora McGregora, ali fantastični Dagestanac je sada u poziciji da bira protivnika.

Joe Rogan je u svom podcastu sa legendarnim Mikeom Tysonom govorio o Khabibu i iznio je niz zanimljivih stvari koje bi se mogle desiti u budućnosti.

"Šta misliš koji je Khabibov idući potez?", upitao je Iron Mike UFC-ovog komentatora, a dobio je itekako zanimljiv odgovor.

"On može uraditi što mu je volja. Taj tip je vjerovatno najbolji borac u historiji lake kategorije. Pravo je čudovište", rekao je Rogan, te je nastavio:

"Vjerujem da će u narednom periodu odraditi nekoliko borbi u velter kategoriji. Iako u lakoj ima dobrih obračuna. Volio bih ga vidjeti protiv Tonyja Fergusona, ali interesantniji je prelazak višu kategoriju", istakao je Rogan.

Mikea je potom zanimalo koje mečeve Rogan vidi kao prave za Khabiba u velteru.

"Mislim da bi bila luda borba sa Tyronom Woodleyjem. Također, ima super fight protiv Gerogesa St.Pierrea, ako se ovaj odluči vratiti. Mislim da tu ima mnogo opcija, ali ista je stvar i u lakoj. On je svjetska zvijezda trenutno, posebno jer je onako razbio Conora. Taj tip je čudovište", istakao je Rogan.

"Mayweather nema dovoljno velika m..a za MMA, a Ferguson je lagan zalogaj"

Khabib sada čeka kaznu Atletske komisije Nevade za dešavanja nakon meča protiv Conora McGregora, mnogi mediji špekulišu o mogućim protivnicima za Nurmagomedova.

Spominju se Tony Ferguson i Conor McGregor, ali i Floyd Mayweather, legendarni američki bokser.

O sve mu je za MMA junkie govorio njegov menadžer Ali Abdelaziz koji nije birao riječi za rivale i bio je veoma direktan.

"Ja, kao njegov savjetnik, kao njegov brat ili menadžer, moram mu govoriti koje su prave odluke. Njegov otac mu daje ispravne savjete. Ako će se boriti, to će biti u borbe u kojima će najviše zarediti. Na omjeru je od 27-0, ima najbolji niz u MMA historiji, može da bira", rekao je Abdelaziz.

Borba sa Tonyjem Fergusonom nije previše izazovna

Iako je Tony Ferguson glavni kandidat za borbu sa Khabibom, Abdelaziz tvrdi da im ta borba nije privlačna previše.

"Khabibu je trebalo 10 ili 11 borbi da postane šampion. To je najduži niz i sad ne može tek tako doći do borbe koja neće prodati previše prenosa. Moje je da mu osiguram što je više moguće novca. Tony je nevjerovatan borac, ali je lagan zalogaj za Khabiba. Traljav je, spor i Khabib bi ga pobijedio uvjerljivije nego Conora. Do borbe će nekad sigurno doći, ali kad ne znam", istakao je Abdelaziz, a zatim se okrenuo borbi protiv Floyda Mayweathera koja se dugo najavljuje, ali po bokserskim pravilima.

"Floyd nema muda da dođe MMA. Nije pravi muškarac da se bori po ovim pravilima. Boks je poluprofesionalni sport, a MMA je sport za prave muškarce. Floyd nije pravi borac, on je sportista, Khabib je pravi borac", rekao je Abdelaziz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi