Kraj trilogije: Pacquiao savladao Bradleyja

Bokserski spektakl

Kraj trilogije: Pacquiao savladao Bradleyja

MGM Grand Garden Arena u Las Vegasu priredila nam je sinoć veliki bokserski spektakl. 

U ringu su se po treći put jedan nasuprot drugog našli Manny Pacquiao i Timothy Bradley, a dosta uspješniji bio je filipinski bokser koji je slavio nakon jednoglasne odluke sudija (116-110, 116-110, 116-110). Pacquiao je dominirao tokom većeg dijela meča, protivnika je i dvaput bacao u nokdaun, u 7. i 9. rundi, pa je tako potpuno zasluženo došao do pobjede. 

Bio je ovo drugi trijumf Filipinca nad američkim bokserom, čime je i definitivno zaključena njihova trilogija.

Podsjetimo, 2012. godine slavio je Bradley nakon kontroverzne odluke sudija, da bi se dvije godine kasnije Pacquiao revanširao i tako ponovo došao do pojasa.

Pacquiao je sinoć ostvario svoju 58. pobjedu u 66. profesionalnom nastupu. Sa druge strane, Bradleyju je ovo bio tek drugi poraz u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti