Kruži fotka promotivnog postera: Zakazana borba između Tysona i Holyfielda?

Meč koji se čeka

Kruži fotka promotivnog postera: Zakazana borba između Tysona i Holyfielda?

A. Čaušević

Čini se da je zakazana bokserski meč o kojem navijači sanjaju otkako je zavladala pandemija koronavirusom, okršaj između Mikea Tysona i Evandera Holyfielda.

Dva legendarna boksera su se proteklih sedmica vratili u teretanu te se uveliko počelo pričati o njihovom duelu. Izgleda da je borba dva bivša prvaka u teškoj kategoriji veoma izvjesna.

Internetom već kruži fotografija promotivnog postera. Tyson (53) i Holyfield (57) bi rukavice trebali ukrstiti 11. jula u Diriyahu u Saudijskoj Arabiji.

Ono o čemu se priča moglo bi biti i urađeno. Bit će to repriza famone borbe iz 1997. godine kada je Čelični Mike odgrizao dio Holyfielodovog uha. Tada je diskvalifikovan i oduzeta mu je bokserska licenca za državu Nevada.

Bez obzira što promoteri još uvijek nisu dali zvaničnu potvrdu o meču, glasine su se proteklih sati značajno povećale, posebno nakon pojave promotivnog postera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi