Poznati bokser debitovao u MMA i izveo nokaut za pamćenje
Krzysztof Glowacki nekadašnji je WBO šampion cruiser kategorije i ozbiljan je udarač (Foto: Screenshot)

Krzysztof Glowacki brutalno uspavao rivala

Poznati bokser debitovao u MMA i izveo nokaut za pamćenje

Midhat Šljivak

Nekadašnji WBO šampion svijeta cruiser kategorije, poljski bokser Krzysztof Glowacki (36), debitovao je večeras u MMA sportu. Na debiju je upisao spektakularan nokaut u prvoj rundi.

Krzysztof Glowacki nekadašnji je šampion svijeta u cruiser kategoriji. Ovaj 36-godišnjak je poznato lice u svijetu boksa, a sada se odlučio okušati i u mješovitim borilačkim vještinama.

Poziv iz jedne od najboljih evropskih promocija, poljskog KSW-a, nije mogao odbiti. Za protivnika je dobio Patryka Tolkaczewskog, čovjeka koji je ime stekao u boksu bez rukavica.

Tolkaczewski je kao favorit ušao u ovaj meč. Početak borbe je i pokazao zašto je to tako jer je odmah bacio Glowackog na pod i krenuo ga je žestoko pogađati.

Branio se Glowacki svim silama. Protivnik je bio u full mountu i pogađao je žestoko, a zatim je uslijedio posve neočekivan potez.

S poda je čuveni poljski bokser uspio uputiti udarac u bradu koji je istog trenutka uspavao protivnika, a on ga je još jednim udarcem zakovao za pod.

Oglasi

Zaista je ovo impresivan nokaut kakav se ne viđa često u MMA svijetu, a poljski bokser je pokazao da u njegovim rukama i dalje ima dinamita.

Krzysztof Glowacki je WBO pojas prvaka svijeta cruiser kategorije prvi put uzeo 2015. godine pobjedom nad Muamerom Hukićem prekidom u 11. rundi meča. Titulu je izgubio godinu dana kasnije od čudesnog Oleksandera Usyka.

Potom je i u novembru uzeo pojas pobjedom nad Maximom Vlasovim, no zatim je uslijedio ozbiljan pad u karijeri i tri poraza u posljednja četiri meča.

Posljednji duel protiv Richarda Riakhporea izgubio je u januaru ove godine tehničkim nokautom u četvrtoj rundi i u karijeri je sada na omjeru od 32-4.

U ringu ćemo ga vjerovatno još gledati, ali prvi MMA meč i ovakva pobjeda mogli bi mu donijeti mnogo veću popularnost u ovom sportu jer je poznato da KSW itekako dobro plaća svoje borce za međusobne obračune.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi