Hoće li Kobra srušiti Joshuu? Legenda kaže da hoće
Foto - EPA

Bob Arum uvjeren u pobjedu bugarskog boksera

Hoće li Kobra srušiti Joshuu? Legenda kaže da hoće

Midhat Šljivak

Čuveni promotor Bob Arum itekako je uvjeren da će bugarski bokser Kubrat Pulev pobijediti Anthonyja Joshuu.

AJ će 12. decembra u Londonu braniti pojaseve prvaka svijeta teške kategorije, a iskusni lisac i čovjek koji je godinama radio sa brojnim velikanima svjetskog boksa tvrdi kako će Pulev napraviti senzaciju.

"Rekao sam Eddieju Hearnu da ne pravi planove o borbi Fury - Joshua jer vjerujem da će Pulev pobijediti Joshuu", rekao je Arum i nastavio je:

"Da objasnim. Joshua je nokautiran od Andyja Ruiza koji nije udarač, nikad to nije bio, a znam to dobro jer sam ga vodio kroz 30 borbi. Ima brze ruke, nije loš teškaš, ali nije udarač. Uništio je Joshuu i nokautirao ga je. U drugoj borbi je Joshua trčao po ringu, a Ruiz je toliko slavio pobjedu iz prvog meča da ga nije mogao uhvatiti i to je bila borba. Vjerujem da je Joshua još uvijek ranjiv, a Pulev je veoma žestok momak", rekao je Arum.

Fury i Joshua već imaju dogovor o dvije borbe za 2021. godinu u kojima bismo trebali dobiti apsolutnog prvaka svijeta. Ipak, treba sačekati i vidjeti hoće li uspješno proći decembarske prepreke u vidu Kubrata Puleva i Agita Kabayela.

Kubrat 'Kobra' Pulev je definitivno jedan od najvećih izazova za Joshuu. Vjerovatno i veći nego što je to bio Andy Ruiz, te će morati da odradi perfektan meč ako želi doći do pobjede.

Kobra u karijeri ima omjer od 28-1 (14ko), a jedini poraz je doživio od Vladimira Klička.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi