Joshuin promotor potvrdio dva velika obračuna, a opakom udaraču poručio: Propustio si šansu
Foto - EPA

Hearn najavio mečeve sa Furyjem

Joshuin promotor potvrdio dva velika obračuna, a opakom udaraču poručio: Propustio si šansu

M. Šljivak

Anthony Joshua branit će pojaseve prvaka svijeta teške kategorije 12. decembra u Londonu protiv Kubrata Puleva.

Pulev je stekao status obaveznog izazivača i nakon brojnih odlaganja konačno će ući u ring sa britanskim bokserom.

Promotor Eddie Hearn je najavio da će ovaj meč biti priprema za borbe za apsolutnog prvaka svijeta protiv Tysona Furyja u narednoj godini i zatvorio je vrata nekadašnjem WBC prvaku Deontayju Wilderu.

"Wilder je propustio svoju šansu. Neće dobiti šansu za titulu barem do 2022. godine jer Anthony Joshua ima dvije borbe sa Tysonom Furyjem naredne godine, naravno, ako pobijedi Kubrata Puleva", rekao je Hearn.

Wilder je bio neporažen do februara ove godine. Tada je brutalno isprebijan od Tysona Furyja, ostao je bez pojasa i očigledno bez šanse da vrati barem ovaj po WBC-u.

Wilder će morati da nađe način da ponovo dođe na vrh, a to može samo pobjedama protiv vrhunskih rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi