Poznatu ljepoticu optužuju da je preko kreveta došla do pozicije o kojoj mnogi sanjaju
Kathy Long je 1993. godine bila prva žena komentator UFC eventa, a Laura Sanko je nakon 30 godina druga

Dala je svima odgovor

Poznatu ljepoticu optužuju da je preko kreveta došla do pozicije o kojoj mnogi sanjaju

M. Šljivak

MMA analitičarka Laura Sanko (40) postat će tek druga žena komentator u historiji UFC-a, a debitovat će večeras na UFC Vegas 68 eventu. Ranije je ovu ulogu i to na prvom eventu u 1993. godine imala bivša kickboxerka Kathy Long.

Laura Sanko poznata je ljubiteljima MMA sporta. Ona ima ulogu analitičara za UFC događaje, a večeras će po prvi put imati priliku i da komentariše jedan event.

Sanko debituje na UFC Vegas 68. Nakon što je potvrđena kao novi komentator UFC-a dobila je brojne grozne komentare u kojima se tvrdi da je spavala s mnogim ljudima kako bi došla do ove pozicije.

Ova 40-godišnjakinja ne obraća previše pažnju na ovakve komentare, ali je ipak odlučila da raguje i da kaže šta misli o njima.

"Zahvalna sam na toploj dobrodošlici. Naravno, uvijek će biti loših komentara, naročito prema ženama. Dosta je upitnika oko mog angažmana. Broj ljudi s kojim sam navodno spavala je beskonačan", rekla je Sanko i nastavila je:

Oglasi

"Lista je duga i bila bih definitivno iscrpljena da je istinita. Druga poznata lica u sportu ne dobijaju ovakve komentare".

"Meni je ovaj posao cilj otkako sam počela karijeru. Velika je čast to što sam druga žena nakon Kathy Long koja je prije 30 godina bila komentator. Smatram ovo istinskom privilegijom", govori Sanko.

Šef UFC-a Dana White izuzetno cijeni Lauru. Smatra da bolje osobe za ovaj posao nema.

"Ne mogu zamisliti bolju osobu za ovaj posao od nje. Radila je zaista žestoko kako bi se dokazala i dobila ovo mjesto. Ne mogu biti ponosniji na nju", govori White.

Laura Sanko je član najveće svjetske borilačke organizacije od 2016. godine. Dosad je uglavnom radila intervjue nakon borbi.

Zatim je postala i analitičar, a vidjet ćemo kako će se snaći u ulozi komentatora borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi