Legende prognozirale meč Fury - Wilder
Foto - EPA

Amerikancu prednost

Legende prognozirale meč Fury - Wilder

M. Šljivak

Meč Tysona Furyja i Deontayja Wildera za WBC naslov teške kategorije privukao je veliku pažnju.

Bit će to drugi obračun ovih sjajnih boksera. Prvi je 2018. godine završen nariješeno, iako je Fury bio bliži pobjedi, no Wildera je spasio nokdaun u završnoj rundi.

Mnoga velika imena borilačkog sporta, prije svega boksa, prognozirala su meč Furyja i Wildera, a među 10 imena su Larry Holmes, Mike Tyson, Evander Holyfield, Anthony Joshua.

Od deset prognozera šest ih smatra da će Wilder pobijediti, a čak trojica smatraju da će to napraviti odlukom sudija. Holmes, Holyfield i Manny Pacquiao mišljenja su da će doći do nokauta.

S druge strane Mike Tyson, Paule Malignaggi, Anthony Joshua i Conor McGregor su glasali za Furyja, a interesantno je da je samo Malginaggi glasao za nokaut.

Kladionica Mozzart nude posve izjednačene kvote na ovaj meč. Svoju opkladu ostavite OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.