Fury i Wilder oči u oči obećali spektakl: Kralj Cigana se pojavio u nevjerovatnom izdanju
Foto - EPA

Pred vleiki spektakl

Fury i Wilder oči u oči obećali spektakl: Kralj Cigana se pojavio u nevjerovatnom izdanju

Midhat Šljivak

Tyson Fury i Deontay Wilder u subotu će u Las Vegasu odraditi još jedan meč, a pobjednik će odnijeti pojas WBC prvaka svijeta teške kategorije.

Wilder je već godinama vlasnik ovog pojasa, a upravo je Fury bio jedini blizu da ga uzme u svoje ruke, no meč iz decembra 2018. godine završen je neriješeno.

Na sinoćnjem suočeljavanju Fury se pojavio u zanimljivom odijelu. Na njemu su bile fotografije Kralja Cigana i riječi 'mentalno zdravlje', s kojim je u prošlosti imao velikih problema i čak je bio blizu samoubistva.

Britanac je ponovo najavio da će Wildera nokautirati u drugoj rundi.

"Spreman sam za najveću borbu u proteklih 50 godina. Nokautirat ću ga u drugoj rundi, 100 posto će biti tako. Ono što možete očekivati je najuzbudljivija borba u proteklih 50 godina. Znam da se dolazi potući, ali isto tako ija. Ne plašim se ni da je đavo na drugoj strani i s njim bih se suočio", poručio je Fury.

Wilder je najavio da će ponovo pokazati svijetu da je istinska bokserska veličina.

"Kada pobjedim svijet će uvidjeti moju veličinu. Bit će to 11. uzastopna odbrana naslova i to će me izjednačiti s mojim idolom Muhammadom Alijem. Nakon toga idem na još veće stvari. Ovo je bolan posao i nadam se da ćemo biti obojica zdravi nakon meča, iako imamo loše namjere. Želimo nevjerovatnu borbu, želio sam da se bori najbolji protiv najboljeg i ovo je dokaz da se sve borbe mogu dogovoriti, bez obzira u kojoj ste promociji. To je jedini način da se pokaže ko je najbolji", rekao je Wilder i tako je malo bocnuo Anthonyja Joshuu.

Meč Wilder - Fury na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju. Mozzart nema favorita u ovom meču, a OPKLADU MOŽETE OSTAVITI OVDJE.

Top Komentari

Samo_Realan
Ako mislite ko prošli put, nemoj ni da dolazite na meč, jer prošli put je borba bila arina Kanjo, naći bolji meč je bio izmedju Kuduza i Bademe i Aldina protiv Arduane
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.