Lennox Lewis se vraća u ring i to protiv Klička?

Izazvao starog rivala

Lennox Lewis se vraća u ring i to protiv Klička?

Endin Čaušević

Legendarni bokser teške kategorije Lennox Lewis planira da se vrati u ring krajem ove godine.

Američki mediji objavili su danas vijest koja je iznenadila ljubitelje boksa, a to je da se legendarni Lennox Lewis želi vratiti u ring. Ovaj 52-godišnji nekadašnji prvak teške kategorije krajem godine želi da organizuje egzibicioni meč, a već i zna protiv koga se želi boriti.

Navodno, Lewis je ozbiljn u svojoj namjeri da se barem još jednom vrati u ring, pa makar to bio i egzibicioni meč. Bivši prvak teške kategorije za svog protivnika želi Vitalija Klička.

Ovaj dvojac imao je nezaboravnu borbu 2003. godine koja je prekinuta u šestoj runti zbog posjekotine koju je Kličko imao iznad lijevog oka. To se ispostavilo da je posljednje borba u karijeri za Lewisa, ali on želi da se upravo protiv Klička ponovo vrati u ring.

Kličko se nakon boksa posvetio politici, a trenutno je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine, Kijeva. Još uvijek nije poznato da li će pristati na ovu ponudu nekada njegovog velikog protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi