Lennox Lewis kritikovao Joshuu: Prviše je priče, daj nam akciju

Smatra da AJ izbjegava Wildera

Lennox Lewis kritikovao Joshuu: Prviše je priče, daj nam akciju

M. Šljivak

Nekadašnji prvak svijeta u teškoj kategoriji Lennox Lewis oštro je kritikovao sunarodnjaka Anthonyja Joshuu.

Britanski bokser ponovo neće ući u ring sa Amerikancem Deontayjem Wilderom. Iako borbu šampiona svi čekaju, dogovor nije postignut, a AJ će u ring sa Alexanderom Povetkinom.

Lewis smatra da Joshua treba manje pričati i da bi trebao da se prihvati borbe.

"Kad sam ja bio prvak, uvijek sam želio boksati protiv najboljeg kako bih pokazao svijetu ko je zaista najbolji. Čuo sam obojicu kako pričaju o ovom meču i AJ mijenja ploču. Ovo nije borba koja se treba odlagati za dvije godine. Promotori imaju svoje interese, ali borci imaju pravo reći protiv koga se žele boriti", rekao je Lewis, te je dodao:

"AJ je kralj i Wilder mora doći na njegov teren. On je na to spreman i taj stav bih imao i ja. Treba nam akcija, a ne priča", poručio je Lewis.

Kao novi datum potencijalne borbe Joshue i Wildera spominje se 13. april 2019. godine. Taj prijedlog je upućen timu američkog borca i sada se čeka njegov odgovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi