Čuvena tuča Lewisa i Tysona: "Ja sam prvi udario, on je prvi ugrizao"
Foto - Screenshot

Lewis otkrio detalje

Čuvena tuča Lewisa i Tysona: "Ja sam prvi udario, on je prvi ugrizao"

M. Šljivak

Lennox Lewis je 2002. godine pobijedio Mikea Tysona nokautom u osmoj rundi.

Ipak, borba između bokserskih velikana imala je ozbiljno zagrijavanje u kojem su se Lewis i Tyson potukli na press konferenciji.

U dokumentarcu Lennox: Neispričana priča, otkriveni su neki detalji o dešavanjima pred obračun.

"Postojala je tenzija kada smo došli u New York. Noć pred borbu rekao je: Ako Mike krene na mene, zaboravi na sav novac - neću odstupiti, neću pobjeći od njega", otkriva Lewisove riječi Courtney Shand.

Sam Lewis je opisao taj događaj.

"Iznenada sam ga vidio kako skida kapu, baca je na pod i kreće prema meni. Boom, Bio sam na njemu. Prva tri udarca su bila moja, a prvi ugriz njegov", rekao je Lewis.

Britanac je u ringu ipak dominirao protiv Tysona. Nokautirao ga je u osmoj rundi i to je bio i definitivan kraj Iron Mikea koji je potom odradio još tri borbe prije završetka karijere 2005. godine.

Top Komentari

Vrana
To su bili borci, meni jedna od najboljih borbi svi vremena, nije tysona niko prebio kao lewis ali za mene ostaje najbolji bokser
2 1
Bulle
Lenox ga prebio ko mačku.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti