Nigerijska zvijer uspavana kao nikad u životu: Edwards brutalno nokautirao Usmana i postao prvak!

Fantastična borba za prvaka velter kategorije UFC-a

Nigerijska zvijer uspavana kao nikad u životu: Edwards brutalno nokautirao Usmana i postao prvak!

Endin Čaušević

Nigerijski borac Kamaru Usman sinoć je doživio brutalan nokaut u meču protiv Leona Edwardsa.

Kamaru Usman je dominirao već neko vrijeme u UFC velter kategoriji i "čistio" je protivnike jednog po jednog, ali sinoć je naletio na nevjerovatnog Edwardsa.

Ljubitelji UFC-a sinoć su mogli da uživaju u nevjerovatnoj borbi koju su priredili Edwards i Usman i mnogi su očekivali pobjedu nigerijske zvijeri, ali ni slutili nisu kakav ih meč očekuje.

Britanac je sinoć odradio nevjerovatnu borbu i u petoj rundi je na brutalan način nokautirao Usmana i tako došao do titule UFC prvaka.

Edwards je pogodio nogom u glavu svog protivnika, a Nigerijac je odmah pao na pod kao pokošen i bilo je jasno da je ovaj meč završen.

Oglasi

Publika je bila u deliriju kada je vidjela brutalan nokaut, a Usman je tako u šestom meču za odbranu titule konačno poražen i skinut s trona.

Nigerijac je nakon teškog nokauta odmah prebačen u bolnicu i na svu sreću dobro se osjeća, te nije doživio nikakvu ozbiljniju povredu glave.

Svi su tokom meča očekivali da Usman pobijedi jer je radio odličan meč, ali jedan trenutak nepažnje i fantastičan potez Edwardsa na kraju je sve promijenio. Brutalan nokaut vrijedan UFC titule možete pogledati u videu ispod.

Već sada je potvrđeno da će Edwards braniti titulu prvaka velter kategorije upravo protiv Usmana, a uskoro će biti određan i datum njihovog revanša koji će biti održan u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi