Conor McGregor najavio povratak i želi čudesnog šampiona: "Nokautirat ću ga i ispisati historiju"

Izazvao Kamarua Usmana

Conor McGregor najavio povratak i želi čudesnog šampiona: "Nokautirat ću ga i ispisati historiju"

M. Šljivak

Irska MMA zvijezda Conor McGregor saopštio je kako želi odraditi povratnički meč protiv prvaka velter kategorije Kamarua Usmana.

Conor je danas javno prozvao nigerijsku zvijer i vjeruje da će ga nokautirati i uzeti pojas u svoje vlasništvo.

"Ja protiv Usmana za titulu do 77 kilograma na povratku je borba na koju ciljam", rekao je McGregor i nastavio je:

"Ogroman sam, osjećam se snažno, veliko i zdravo. Imam odličnu energiju i nema potrebe da se iscrpljujem nakon teške povrede. Uvjeren sam da bih mogao završiti sporog hrvača koji nikad nikog nije završio. Šta može napraviti? Gdje je tu opasnost? Ne vidim kako me može pobijediti", poručio je Conor.

Tvrdi kako ono što napravi niko nikad više neće napraviti.

"Svijet će opet pričati o meni, kralju tri kategorije. Ispisat ću historiju jer niko nikad nije bio šampion u tri različite kategorije. Nikome nakon mene to neće ni uspjeti. Kada nokautiram Kamarua Usmana bit ću prvi koji je uzeo tri pojasa nokautima", istakao je McGregor.

Conor je u prošlosti nokautirao Josea Alda i Eddieja Alvareza kada je postao dvostruki UFC šampion, ali duel protiv istinske zvijeri Kamarua Usmana je nešto gdje se po mišljenju mnogih ne bi dobro proveo.

Čudesni Nigerijac je od 2019. godine prvak velter kategorije i pojas je pet puta uspješno branio. U karijeri je na omjeru od 20-1.

Top Komentari

Goran86
Laprda ko uvek i onda lezi na podu ko poderan picic
1 0
Brazuka
Koga to zanima ljudi dragi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi