Kamere uhvatile sportistu dok se rješava tijela supruge, ali jezivo je ono što je pričao u istrazi
Foto- Screenshot

Nevjerovatno

Kamere uhvatile sportistu dok se rješava tijela supruge, ali jezivo je ono što je pričao u istrazi

M. Šljivak
Teme:

Brazilski MMA borac Luis Paulo Lima dos Santos uhapšen je u srijedu zbog ubistva svoje supruge Ellide čije je tijelo pronađeno dva dana ranije u Sao Paulu.

Borac Luis Paulo Lima dos Santos mogao bi ostatak života provesti iza rešetaka zbog brutalnog ubistva supruge Ellide.

Ubistvo se desilo prošlog petka, a tijelo nesretne žene pronađeno je u ponedjeljak. Luis je odmah bio prvi osumnjičeni i ispostavilo se da je on zaista ubio Ellidu.

Nije ovaj 44-godišnjak računao da u zgradu u kojoj živi postoje kamere. One su ga snimile kako iznosi tijelo svoje supruge koju je nekoliko minuta ranije likvidirao.

Tijelo je brazilski borac iznio u kolicima za šoping, a zatim ga je odnio u zabačeni dio Sao Paula gdje ga je bacio u lokalni potok.

Na saslušanju je tvrdio da se ubistvo desilo u samoodbrani i da je strahovao za vlastiti život od supruge koja je također navodno posjedovala oružje.

Oglasi

Luis je u nesretnu ženu ispalio dva metka, a još je gora činjenica da se sve desilo pred njihovim šestomjesečnim sinom. Razlog je navodno bila ljubomora zbog koje je došlo do rasprave.

Ellida je bila učiteljica. Imala je 26 godina, a Luis je nakon nestanka tvrdio da je napustila porodicu. To je izjavio njen brat Valdir Lima.

"Rekao nam je da je ušla u autobus i otišla na selo. Odmah smo posumnjali da nešto nije u redu jer ne bi tek tako napustila bebu", rekao je Valdir i ističe da je Luis glumio zabrinutog muža.

"Dobro je odglumio sve. Došao je u kuću moje maćehe pretvarajući se da je zabrinut zbog njenog nestanka".

"Kada su našli tijelo pozvao sam ga, a on me je pitao kako sam i bio je hladnokrvan na sve što sam mu govorio. Odmah sam sve povezao i kada se nije pojavio na prepoznavanju tijela, sve sam kockice posložio. Rekao sam porodici da je on to učinio", rekao je Valdir.

Dijete koje je ostalo iza ovog para sada je kod Luisove porodice. Ipak, brat i ostala porodica ubijene žene učinit će sve da dobiju starateljstvo.

Luis i Ellida u trenucima sreće

Luis je profesionalnu MMA karijeru završio još prije 10 godina i nije bio veliko ime u mješovitim borilačkim vještinama. On je odradio ukupno tri borbe i ima pobjedu, poraz i jedan neriješen rezultat.

Promo

Oglasi

Najnovije vijesti