Da li je veličina bitna? Ovaj 'okršaj' pokazuje sve!
Obračun između ogromnih i malenih ljudi nešto je što je oduvijek bilo veoma interesantno (Foto- Screenshot)

Žestok obračun

Da li je veličina bitna? Ovaj 'okršaj' pokazuje sve!

M. Šljivak

Veličina boraca u borilačkim vještinama itekako je bitna, pa zato i postoje razne težinske kategorije koje u profesionalnim borilačkim sportovima onemogućavaju sudare divova protiv mnogo manjih rivala.

Borilačke organizacije uvele su brojne težinske kategorije kako bi se zaustavili pokušaju organizovanja mečeva bez smisla u kojima bismo gledali duele Davida i Golijata.

Tako u najvećim borilačkim organizacijama svijeta ne možemo vidjeti besmislene duele, ali one manje ipak znaju često šokirati svijet ludim borbama koje organizuju da bi privukle pažnju.

Da li veličina u svijetu borilačkog sporta bitna, pitanje je koje postavljaju mnogi. Viđali smo da ogromni momci znaju dobiti batine od mnogo manjih rivala, no kada je u pitanju hrvanje pobjeda mnogo lakšeg rivala je gotovo nemoguća.

Tako su u jednoj ruskoj dvorani organizovali dvoboj Davida i Golijata. Na jednoj strani bio je powerlifter Ivan sa 150 kilograma i 191 centimetrom visine, a na drugoj strani hrvač i grappler Alexey.

Razlika u kilaži i visini je ogromna. Alexey je imao samo 58 kilograma i visinu od 161 centimetra i nije imao nikakve šanse da pobijedi protivnika.

Ivan ga je bacao po strunjačama kao da je igračka. Lagano ga je dizao kao da je u pitanju dijete i Alexey nije mogao napraviti apsolutno ništa u ovom slučaju.

Imao je doduše Alexey jedan blistav trenutak. Uspio je u jednom trenutku baciti ogromnog Ivana i zaradio je aplauze dvorane.

Ipak, u ostatku borbe jednostavno je bio suviše slab da bi išta napravio. Ogromni rival je dominirao i pokazao je da je ipak u hrvačkom dijelu snaga i veličina ogromna prednost.

Pogledajte ovaj duel iz jedne od ruskih dvorana i prosudite sami da li je veličina bitna.

Oglasi

Najnovije vijesti