Novo hrvatsko čudo: Luka Plantić nokautirao Britanca, pa prozvao jednog od najvećih boksera svijeta
Luka Plantić na putu prema vrhu svjetskog boksa

The Thunder završio posao u petoj rundi

Novo hrvatsko čudo: Luka Plantić nokautirao Britanca, pa prozvao jednog od najvećih boksera svijeta

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Luka Plantić pobijedio je večeras u Njemačkoj Britanca Jacka Cullena tehničkim nokautom i uzeo je pojas WBC International prvaka svijeta supersrednje kategorije.

Do osme pobjede u profesionalnoj karijeri Luka Plantić došao je protiv britanskog boksera Jacka Cullena. Thunder je slavio prekidom u petoj rundi.

Od samog početka The Thunder je dominirao. Čisto je pogađao rivala koji nije imao pravog odgovora na ono što je radio hrvatski bokser.

U petoj rundi došao je kraj. Krošej u tijelo bio je previše za Cullena koji pada na tlo, sudija počinje da broji, ali iz ugla stiže bijeli peškir i tu je bio kraj.

Plantić je tako došao do WBC International pojasa i sada će imati mogućnost da napadne samu svjetsku elitu. Odmah je prozvao najboljeg od najboljih.

Oglasi

"Dobro sam se pripremio za ovu borbu. Želim Canela narednog ili nekog drugog iz top 10", rekao je Plantić.

"Odmah sam krenuo naprijed. Stiskao sam od početka i došao je kraj u petoj rundi", poručio je Luka nakon meča.

Njegov promotor vjeruje kako Plantić zaista može biti naredni protivnik velikog Canela Alvareza.

"Definitvno je moguće. Želimo biti aktivni, naredna borba je vjerovatno u ljeto", jasna je poruka iz tima Luke Plantića.

Hrvatski bokser trenutno je na omjeru od 8-0, a sedam borbi je završio nokautom.

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi