Luksuzni život šefa UFC-a: Njegova garaža je nešto što bi svako poželio da ima

Nestvarne igračke Dane Whitea

Luksuzni život šefa UFC-a: Njegova garaža je nešto što bi svako poželio da ima

M. Šljivak

Dana White je zahvaljujući eksploziji mješovitih borilačkih vještina (MMA) stekao bogatstvo.

Siromašni klinac iz Las Vegasa imao je tu sreću da poznaje braću Fertitta (Lorenzo i Frank) lokalne bogataše koje je nagovorio da kupe propalu promociju UFC, a zatim je od njega napravio carstvo.

Zaradio je White ogroman novac, pa se njegovo bogatstvo trenutno procjenjuje na oko 600 miliona dolara i svoj život je učinio poprilično lagodnim.

Naravno, kao i većina bogataša Dana je veliki ljubitelj brzine. U svom vlasništvu ima zaista impresivnu kolekciju dvotočkaša i četverotočkaša čija je vrijednost ogromna.

U kolekciji motora omiljeni mu je Harley Davidson. Dobio ga je na poklon od ove kompanije i njegova vrijednost je 30.000 dolara. Ova mašina dostiže više od 300 km/h na sat za samo šest sekundi.

U svom vlasništvu White MV Agusta F4 motor vrijednosti oko 30.000 dolara i ovaj motocikl je prava rijetkost na američkim ulicama.

Ferrari Testarossa iz 1989. godine Danin je omiljeni četverotočkaš. Vrijednost mu je više od 200.000 dolara, a pored njega iz Ferrarijeve fabrike posjeduje i crni Spider F430 vrijedan oko 250.000 dolara.

Automobil koji svakako privlači veliku pažnju u njegovoj garaži je Plymouth Barracuda. Radi se o modelu iz 1971. godine posebno kreiranom za njega i koji 100km/h dostiže za 5.8 sekundi.

Također, u garaži su još BMW M6 Gran Coupe, te Defender Works V8 koji pripada njegovom sinu Aidanu.

Naravno, kakav bi šef bio bez privatnog aviona. Dana White se potrudio da nabavi avion po svom ukusu, a u njemu su često gosti poznate face iz svijeta borilačkog sporta.

Top Komentari

Zulfikar
Dana White je inace iz Bostona...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi