Najkomičnija borba svih vremena: Sudija usred meča objašnjavao bokseru kako da boksuje
Foto - Screenshot

Ludilo u Africi

Najkomičnija borba svih vremena: Sudija usred meča objašnjavao bokseru kako da boksuje

Midhat Šljivak
Teme:

Svijet boksa oduvijek je imao dosta zalutalih boksera.

Dosta je onih koji velikim talentima služe samo za 'nabijanje' pozitivnog skora i često smo znali svjedočiti zaista bizarnim scenama u ringu.

Međutim, ono što se dešava u afričkim zemljama je nešto zaista posebno. Tamo se borbe namještaju na očigled svih i ne krije se ko je bokser koji treba pobijediti.

Posebno se od svih ističe Tanzanija. Organizacija borbi u ovoj zemlji je zaista komična i dokaz tome je meč koji se nedavno održao između Josepha Maigwisye i Makalija Mawea.

Maigwisyja je na bizaran način došao do šeste pobjede u karijeri. Njegov rival Makali Mawe doslovno se predao već u prvoj rundi borbe u kojoj nije uputio nijedan udarac.

Mawe je očigledno morao izgubiti ovaj meč. To je i pokazao u borbi gdje nije ni pokušao uputiti udarac prema Maigwisyi, pa je i sudiji bilo dosta.

Oglasi

Odlučio je sudija objasniti ovom bokseru kako da boksuje. Ovaj to nije namjeravao učiniti i ljutiti sudija je odlučio završiti ovu farsu od borbe.

Joseph Maigwisya je tako na nevjerovatan način stigao do šeste pobjede u karijeri. Pitanje je samo kakve su mu bile prethodne jer ovaj rival nije ni pomislio da se bori u ovom duelu.

Poraženi Makali Mawe je odradio ukupno devet borbi. Ovo mu je bio peti poraz, jedan meč je boksovao neriješeno i nekako je uspio da pobijedi u tri meča.

Pitanje je samo kakvi su bili bokseri koje je on uspio dobiti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi