)
Visok je jedva metar i po, ali u rukama ima bombe kojima protivnike šalje u drugu dimenziju

Mali lako pali

Visok je jedva metar i po, ali u rukama ima bombe kojima protivnike šalje u drugu dimenziju

Midhat Šljivak

Često postavljeno pitanje u borilačkom svijetu je to da li je veličina borca bitna? U prošlosti nije bilo kategorija i viđeni su razni obračuni u kojima niko ništa nije pitao, ali otkako su uvedeni težinski limiti dosta toga se u svijetu borilačkog sporta promijenilo i odgovor na pitanje je čista prosuda pojedinca. Scena s jednog uličnog obračuna pokazuje da je snaga udarca to što je itekako bitno, pa je momak od metar i po uspavao mnogo većeg rivala.

Savremeni svijet ispunjen je brojnim borilačkim organizacijama. Dosta je onih koji su spremni učiniti sve za zabavu publike, pa je u određenim trenucima sport postao poprilična komedija.

I dok se mnogi trude napraviti show od borilačkih sportova, postoje organizacije u kojima je samo bitna želja za borbom i koje ne gledaju težinske kategorije svojih boraca.

Jedna takva organizacija je prethodnih dana organizovala borbe na otvorenom. Kao ring su poslužile automobilske gume, a u njemu su važila bokserska pravila.

U jednoj od borbi viđen je težak nokaut u kojem se pokazalo da veličina ponekad i nije bitna. Momak od jedva metar i po visine u rukama je imao prave bombe koje su mnogo većeg rivala poslale u nokaut.

Oglasi

Ovaj 'mali' je žestok udarač. Iako je visinom limitiran, dovoljno je snažan i ima dovoljno jake bombe u rukama da nokautira bilo koga.

Pokazao je to u ovom slučaju. Mnogo veći rival nije imao nikakve šanse protiv razornih udaraca i omaleni borac je svojim nastupom podigao publiku na noge.

Nesretni rival je izletio iz ringa. Nije imao nikakve šanse u ovom duelu i primio je zaista teške i razorne udarce.

Treba svakako istaći da su ulične borbe sve popularnije u svijetu. Dosta je organizacija koje se bave ovim načinom borbe, a neke od njih znaju biti zaista ekstremne.

Ipak, iako ih je većina nelegalna barem postoje određena pravila i kodeksi za razliku od takozvanih 'freak show' organizacija, koje borilački sport svode na nivo podsmijeha.

Oglasi

Najnovije vijesti