Manuwa uvjeren: Cormier će pobijediti Miočića

Vjeruje u šampiona poluteške kategorije

Manuwa uvjeren: Cormier će pobijediti Miočića

M. Šljivak

Daniel Cormier i Stipe Miočić boriće se 7. jula u Las Vegasu za titulu prvaka teške kategorije.

DC u meč ulazi kao prvak poluteške kategorije i smatra se za autsajdera protiv čudesnog Miočića koji je na vrhu teške kategorije.

Međutim, ima boraca koji vjeruju da će Cormier dobiti Miočića. To je Jimi Manuwa koji je jedan od kandidata za titulu poluteške kategorije.

"Mislim da će DC pobijediti Stipu. Napraviće mu isto što i Volkanu, srušiće ga i tad je gotovo. Želim mu sreću, ali to nije dobro za našu diviziju. Trebao se boriti protiv Alexa Gustafssona za titulu", rekao je Manuwa.

Ovaj borac naredni izazov ima 17. marta u Londonu kada će se boriti sa poljskim borcem Janom Blachowiczem, a u karijeri je trenutno na omjeru od 17 pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi