Vojnikinja pokazala od čega je napravljena: Kolega zadavao teške udarce, ona ga potom uništila
Djevojka na snimku je pokazala izuzetno poznavanje borilačkih vještina

Zanimljiv obračun

Vojnikinja pokazala od čega je napravljena: Kolega zadavao teške udarce, ona ga potom uništila

M. Šljivak

Američka vojska poznata je po tome što je veoma dobro utrenirana, a među čuvenim marincima dosta je i žena koje su zaista spremne odgovoriti na brojne izazove.

Žene u vojsci odavno nisu ništa novo. Mnoge od njih su mnogo spremnije od muških kolega i rade zaista nevjerovatne stvari.

Za prijavu u američke marince nije potrebno previše osim dobre volje. Naravno, najbolje prođu oni koji su fizički spremni i za njih je obuka mnogo lakša.

Dio treninge i obuke čine i borilački sportovi. Svako dobije šansu da se dokaže, pa u obračunima marinaca često možemo vidjeti duele muškaraca protiv žena.

Ne završi to uvijek 'očekivano' pobjedom snažnijeg spola. Dokaz tome je djevojka sa snimka koja je preživjela žestoke napade kolege marinca i na kraju je izašla kao pobjednica.

Snimak pokazuje žestok napad muškog kolege. On zadaje udarce prema kolegici bez ikakve milosti, ali ona je sve to izdržala.

Oglasi

Nije joj dugo trebalo da se osveti. Nakon što ju je bacio na pod, uslijedio je preokret. Cura je napravila polugu i protivnik je bio prinuđen da tapka.

Erupcija oduševljenja nastala je nakon ove završnice. Apsolutno svi u dvorani su navijali za djevojku koja je na kraju podigla visoko ruke u zrak.

Očigledno je da je ova djevojka poprilično dobra u jiu jitsuu. Vidljivo je to po potezima tokom kompletnog snimka borbe koji se pojavio.

To je na kraju jako dobro iskoristila na svom protivniku. Preživjela je izuzetno jake napade, nije odustala i na kraju je završila snažnijeg rivala.

Pogledajte snimak ove zaista zanimljive borbe između dvoje američkih marinaca.

Povezano

Oglasi