Borkinja na ulici radila policijski posao: Nesretniku bi draže bilo da su ga odmah uhapsili
Jiu jitsu majstorica je pokazala kako ovaj borilački sport i na ulici može itekako dobro poslužiti

Zaustavila pljačkaša

Borkinja na ulici radila policijski posao: Nesretniku bi draže bilo da su ga odmah uhapsili

M. Šljivak

Brazilska jiu jitsu borkinja Patricia Melo zaustavila je pljačkaša na ulici i zadržala ga je do dolaska policije koristeći sve što je naučila tokom višegodišnje karijere.

Patrica Melo pokazala je kako poznavanje jiu jitsua na ulici zna biti dosta korisno jer je uspješno zaustavila čovjeka koji je izvršio pljačku.

Ona je za njim krenula nakon što je vidjela pljačku. Uspjela ga je uhvatiti na ulici i iskoristila je vrhunski jiu jitsu kako bi ga sredila.

U međuvremenu je pozvana policija. Patricia je bez većih problema lopova zadržala dok policajci nisu stigli na mjesto događaja.

Policije je potom preostao lakši zadatak. Pljačkaš je završio u lisicama, ali nakon ovog bi sigurno i on više volio da ga je policija uhapsila umjesto što je završio u rukama ove borkinje.

Oglasi

Nakon što se pojavio snimak Melo je dobila veliki broj čestitki za ono što je napravila i postala je junakinja.

Jiu jitsu je bez ikakve dileme itekako koristan za ovakve stvari, makar to bilo i na ulici i protivnik protiv istinskog majstora nema nikakve šanse.

Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da je veoma korisno poznavati borilačke sportove, posebno za samoodbranu.

Dosta je mangupa koji pokušavaju na ulici izgraditi ime. Zbog toga je običan čovjek prinuđen da se brani, a borilački sportovi su pravi način da se koliko-toliko zaštiti.

Jiu jitsu je trenutno vjerovatno i najpopularnija borilačka disciplina u svijetu i brojni poznati borci su pravi majstori za ovaj sport.

Patricia Melo je dokaz da bi i za žene vjerovatno bio pravi izbor da se bave ovim sportom jer nikad se ne zna kada će im zatrebati.

Oglasi