Ukrajina oplakuje poznatog borca: "Uzeli su mi brata, velikog šampiona"
Konstantin Agapov je poznato MMA lice iz Ukrajine. On je od prvog dana branio državu od okupatora i poginuo je nakon 11 mjeseci silnih borbi

Bio je dio elitne jedinice

Ukrajina oplakuje poznatog borca: "Uzeli su mi brata, velikog šampiona"

M. Šljivak

Poznati ukrajinski MMA borac Konstanin Agapov izgubio je život u Donbasu tokom borbi s ruskim okupatorom. Imao je samo 35 godina i MMA svijet oplakuje gubitak još jednog borca.

Ukrajinski MMA borac Konstantin Agapov izgubio je život braneći svoju domovinu Ukrajinu od ruskog okupatora. Ova vijest potvrđena je ukrajinskim medijima.

Agapov je dobro poznato ime u Ukrajini, ali i u svijetu. Majstor je samba, radio je i kao trener i tek su ispred njega bili najbolji dani trenerske karijere.

"Prokleti rat uzeo je život mog brata Konstantina Agapova. Svi su ga znali u gradu, ali i izvan granica Ukrajine. Bio je veliki MMA šampion i vrhunski trener", rekao je njegov prijatelj Mykhailo Positko.

Ukrajinski MMA borac Konstantin Agapov tokom jedne od akcija protiv ruskog okupatora

Agapov je bio veliki šampion samba u kojem je osvajao brojne titule šampiona, a u profesionalnoj MMA karijeri je u devet borbi imao šest pobjeda i tri poraza.

Proteklih godina posvetio se više trenerskom poslu. Imao je namjeru da stvori nove šampiona u Ukrajini, no rat ga je zaustavio u tom cilju.

Oglasi

Uzeo je pušku u ruke prvog dana kada je počela agresija na Ukrajinu. Bio je dio specijalne jedinice koja je imala najteže zadatke u Donbasu, ali nažalost, jednu od akcija nije preživio.

MMA zajednica u Ukrajini se oprašta od njega. Izgubili su velikog čovjeka, borca i trenera.

"Konstantin je imao 35 godina i bio je slavni borac i trener. Podizao je nove šampione i razvijao je sport među djecom. Od početka rata se priključio borbama protiv okupatora i nažalost je izgubio život. Šaljemo saučešće porodici i prijateljima", saopšteno je.

Dosta je sportista koji su se od početka rata stavili u odbranu Ukrajine. Mnogi su izgubili živote.

Konstantin je samo jedan u nizu jer se kraj napada ne nazire, ali definitivno ovog borca Ukrajinci nikad neće zaboraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi