Šta se dešava sa "strašilom"? Za sat vremena dobio je tri kilograma!

Tako tvrdi "najstrašniji čovjek na planeti"

Šta se dešava sa "strašilom"? Za sat vremena dobio je tri kilograma!

A. Čaušević

Martyn Ford koji nosi neslavni epitet "najstrašnijeg čovjeka na svijetu" tvrdi da je za sat vremena uspio dobiti šest kilograma mišićne mase.

Martyn Ford koji nosi neslavni epitet "najstrašnijeg čovjeka na svijetu" tvrdi da je za sat vremena uspio dobiti šest kilograma mišićne mase.

Ovaj 39-godišnjak je objavio fotografiju na Instagramu s jednogo od napornih treninga iz teretan uz zanimljiv opis.

"Pa, bez jasnog datuma za borbu, mislio sam da odradim agresivnu sesiju bodibildinga, pretpostavljam da je mišićna masa prava stvar... stvar kojoj sam dodao oko tri kilograma funti za sat vremena", napisao je on.

Ukoliko bi to stavili u perspektivu normalnog čovjeka, prosječna osoba mjesečno dobije između pola kile i kilograma mišićne mase ukoliko jede prave obroke i naporno trenira.

Oglasi

Inače, Ford je kraje maprila trebao ući u ring sa Sajadom Gharibijem, poznatim kao Iranski Hulk, ali je na kraju taj meč otkazan. Nakon otkazivanja borbe dosta toga je bilo rečeno.

Mnogi su osuđivali Iranskog Hulka da nije smio izaći na megdan "najstrašnijem čovjeku na planeti", ali istina je potpuno drugačija.

No description available.

U razgovoru za The Sun Ford je otkrio da je on bio taj koji je otkazao borbu uz pomalo bizarno objašnjenje.

Bio sam zabrinut za njegovo psihićko stanje i kako se osjećao. Ta sam takav. Ne mogu se boriti s nekim ko bi izvršo samoubistvo nakon borbe", rekao je Ford.

Oglasi

"Neko mi može reći šta mene briga zbog toga, ali ko je gledao naš susret razumjet će da bi bio skršen. Imali smo sukob i malo sam ga gurnuo..."

"Tada sam ga pogledao u oči, onda sam se okrenuo i rekao svojoj djeci da neće biti borbe", objasnio je on.

Ford je u nastavku objasnio da se praktično sažalio na Iranskog Hulka i zbog svega šta je on prošao nakon što ga je Britanac poslao na pod prilikom sučeljavanja.

Možda ovo i objašnjene donekle ima smisla, međutim postavlja se i pitanje zašto onda Ford želi da se bavi borilačkim sportom ukoliko će sažalijevati svog protivnika.

Ford ne odustaje da se oproba u ringu ili oktagonu, a prvu borbu bi navodno mogao imati u oktobru.

Top Komentari

Squadron
Na njegovoj objavi pise 6lb, sto bi bilo oko 3 kg dok je novinar napisao da je dobio 3 kilograma funti sto i nije bas isto
2 1
BiH1510
pa jel tri ili šest, i sta kilograma funti? psihićko? maprila?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi