Mayweather "poništio" MMA borbu: Suzdržao sam se ispada zbog obožavatelja
(Foto: EPA) Iako se, navodno, Floyd Mayweather 31. decembra trebao boriti protiv Tenshina Nasukawe po MMA pravilima, od toga neće biti ništa

U Japanu plasirane netačne informacije

Mayweather "poništio" MMA borbu: Suzdržao sam se ispada zbog obožavatelja

Ponovno penzionisani američki bokser Floyd Mayweather Jr. je napravio zaokret kada je početak njegove MMA karijere u pitanju.

Prije nekoliko dana su se pojavile snezacionalne vijesti da će se Mayweather, koji je u boks meču savladao MMA borca Conora McGregora, sada i sam okušati u kavezu.

Navodno je 41-godišnji bokser trebao boriti protiv Japanca Tenshina Nasukawe u događaju pod okriljem organizacije Rizin.

Međutim, od borbe neće biti ništa - jasno je nakon što se Mayweather na društvenim mrežama oglasio o "netačnim informacijama".

"Sada kada sam ponovo na tlu SAD-a nakon dugog i razočaravajućeg boravka u Tokiju imam vremena da vam se boratim. Da se obratim svojim navijačima i medijima o nadolazećoj manifestaciji koja je nedavno najavljena za 31. decembar. Prvo i osnovno, ja, Floyd Mayweather, nikada nisam pristao na zvaničnu boru sa Tenshinom Nasukawom. Šta više, uz dužno poštovanje, nikada nisam čuo za njega prije svog putovanja u Japan.

Dobio sam prijedlog da učestvujem u devetominutnoj egzibiciji od tri runde sa protivnikom po odabiru Rizen Fighting Federationa. Prvobitno sam obaviješten da je riječ o egzibicionoj borbi pred malim brojem bogatih gledatelja za jako veliku naknadu. Eva egzibicija je prvobitno zakazana kao 'specijalni meč' čisto u svrhu zabave, a ne kao zvanična borba koja bi se prenosila širom svijeta. Kada smo stigli na press konferenciju, ja i moj tim smo bili zatečeni pravcem u kojem je sve krenulo i trebali smo to odmah zaustaviti.

Želim se iskreno izviniti svojim obožavateljima zbog pogrešnih informacija koje su se mogla čuti na press konferenciji i uvjeravam vas da sam bio zatečen dogovorima koji su pravljeni bez mog pristanka ili odobrenja. Zbog nekoliko obožavatelja koji su na press konferenciju stigli iz cijelog svijeta nisam želio napraviti veliki ispad tako što bih se usprotivio onome što je tada rečeno i zbog toga mi je jako žao. Ja sam bokser u penziji koji zarađuj ogromne sume novca, globalno, za pojavljivanja, govore i ponekad male predstave i egzibicije", poručio je Floyd Mayweather.

Promo

Top Komentari

dobojan90
TI SI KARINA MOJA U PENZIJI!! PICKA NAJVECA SMIJES SE BORITI SAMO PO BOXERSKIM PRAVILIMA MC GREGOR BI TE RASTURIO DA NISI PICKA I TRAZI DA SE BORI PO TVOJIM PRAVILIMA!!
2 14
Lona
Boks je sranje u poredjenju sa MMA. Bokseri su obične kukavice koje nemaju muda za MMA.
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi