McGregor: Ovo će biti još jedna lagana noć za mene

UFC spektakl se bliži, Irac samouvjeren

McGregor: Ovo će biti još jedna lagana noć za mene

D. Vejo

Meč večeri koji je na pomolu u najvećem borilačkom spektaklu na svijetu, UFC-u, biti će svakako borba između Irca Conora McGregora i Brazilca Rafaela dos Anjosa. Ako je sudeći prema verbalnom okršaju između ova dva borca, onda nam predstoji borba gladijatora.

David protiv Golijata. Čija krv će prije poteći, ko  će biti u ulozi gubitnika a ko pobjednika. Nezaustavljivi McGregor ili trenutni prvak pero lake kategorije Brazilac dos Anjos. Mnogi stručnjaci prognoziraju da je blaga prednost na strani Irca, imajući u obzir da je u prethodnom meču bio bolji od Josea Alda, borca koji je nekoliko sezona držao sam vrh ove kategorije.

"Ne mogu dočekati meč. Ovo će biti još jedna laka noć za mene u kojoj ću dokazati da sam najbolji", napisao je na svom Facebook profilu, Conor McGregor.

Kontraverzni Irac poznat je po tome, kako svoje protivnike tokom pres konferencija proziva i pljuje te izaziva na dvoboj. Komentar predsjednika UFC organizacije, imao je šta reći na takvo ponašanje.

"Conor je lud, ali na pozitivan način. Sve su to njegove igrice prije početka meča, kako bi što više zastrašio protivnika i tako ulio nesigurnost u istog", rekao je predsjednik Dana White.

Meč UFC 197 održava se u Las Vegasu, 5. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi