Meč dobio moguću lokaciju, a Khabib je ogroman favorit protiv Fergusona
Foto - EPA

Tri grada na Floridi su u igri

Meč dobio moguću lokaciju, a Khabib je ogroman favorit protiv Fergusona

Midhat Šljivak

Meč za titulu UFC prvaka lake kateogorije između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona zakaza za 18. april definitivno bi se trebao održati.

Iako je zbog koronavirusa ovaj duel došao po znak pitanja, predsjednik UFC-a Dana White napravio je sve kako bi se meč konačno dogodio, te je prema informacijama američkih novinara našao novu lokaciju.

Umjesto Brooklyna, obračun dvojice fantasičnih boraca planira se za Floridu, a tri grada su u igri za organizaciju. To su Orlando, Tampa i Jacksonville.

Naravno, kompletan event će biti održan bez prisustva publike, što će uzrvokovati višemilionsku štetu za UFC, ali nema dileme da će PPV prodaja biti zaista ogromna.

Kladionice kažu da je Khabib u ovom meču ogroman favorit. One na pobjedu čudesnog Dagestanca nude kvotu 1.29, dok je na Fergusona kvota 3.45.

Konačnu odluku o mjestu i vremenu borbe UFC će vjerovatno objaviti veoma brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi