Bokseri pristali: Blizu smo toliko očekivanog spektakla!

Dogovor za dva meča

Bokseri pristali: Blizu smo toliko očekivanog spektakla!

Anthony Joshua i Tyson Fury su dogovorili dva meča, tvrdnja je to koju je danas u javnost plasirao bokserski promoter Eddie Hearn.

Hearn, koji zastupa Joshuu, tvrdi da su dvije strane već neko vrijeme bile u razgovorima o dvoboju za ujedinjenje titula i da su konačno postigle dogovor o paketu od dva meča. Dogovor je navodno postignut i za finansijsku stranu spektakla, pa sada treba samo usaglasiti neke manje detalje.

"Odlično napredujemo. Još uvijek ipak ima dosta toga za riješiti. Gledamo dvorane i datume...", rekao je Hearn za Sky Sports, pa nastavio:

"Imamo Dilliana Whytea koji ima meč prije ove... Može se reći da su Joshua i Fury postigli dogovor oko finansijskih detalja meča... Razgovarali smo s MTK-om (Furyjev tim) i uvjerili ih da su sa Joshuine strane detalji i struktura ugovora potvrđeni. A isti je slučaj i sa Furyjeve strane... U dobroj smo poziciji. U principu su obojica pristala na meč. Dva meča, tačnije... Uvjeren sam da su obojica dala svoje blagoslove da se to organizuje".

Inače, Tyson Fury se ove godine trebao po treći put "potući" sa Wilderom. Očekivalo se da bi se taj meč mogao gledati na ljeto, da bi zatim plan bio oktobar. Ipak, sada je najvjerovatnije da će novi sudar Furyja i Wildera biti dodatno odgođen, ali da bi se trebao desiti do kraja godine.

Nakon toga će Fury odmjeriti snage sa Whyteom, koji je WBC-ov "obavezni" izazivač i privremeni šampion.

A onda ne bi trebalo biti nikakvih prepreka za veliki i odavno iščekivani sudar dvojice britanskih teškaša.

Kada su u pitanju najvažniji bokserski pojasevi, u Furyjevom vlasništvu je trenutno WBC-ov, dok su kod Joshue WBA, IBF i WBO šampionski pojasevi.

Top Komentari

Ivica_Osim8
frajr objavio video na instagramu, i rekao da se prvo bori sa Wilderom, pa sljedece godine s Joshuom, i kako može biti odgodjeno, a zvanično nije bilo ni objavljeno kad ce se boriti
1 0
Mele
Platili Wildera da odustane od 3 meca, na koji ima klauzulu..Para vrti sve, ako nafta krene opet, bice oko 400 miliona da boksaju dole , ali cisto sumnjam. Propadose i seici i princevi izgleda ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi