Lako je biti hrabar s visine: UFC zvijezda krenula u obračun s 'lajavim' navijačem
Merab Dvalishvili nije želio da trpi uvrede umišljenog navijača i krenuo je na njega (Foto: Screenshot)

Nije želio da trpi

Lako je biti hrabar s visine: UFC zvijezda krenula u obračun s 'lajavim' navijačem

M. Šljivak

Merab Dvalishvili (32) trenutno je jedan od najpopularnijih UFC boraca. Momak nadimka 'Mašina' melje sve pred sobom i za mnoge je strah i trepet. Jedan fan usudio se izazvati ga s visine i umalo je požalio.

Merab Dvalishvili velika je UFC zvijezda. Gruzijac je trenutno jedan od najboljih boraca u organizaciji i mnogi ga ne vole vidjeti u blizini.

Ipak, jedan od navijača odlučio ga je izazvati na eventu prošle sedmice. Dobacivao mu je s tribina i sjajni borac to nije želio da trpi.

Odlučio je lično da se obračuna s 'lajavcem'. Krenuo je da se popne na tribinu i da mu objasni neke stvari, ali srećom, osiguranje ga je uspjelo spriječiti.

Poznato je i zbog čega je došlo do sukoba. Merab je javno rekao da se nema namjeru boriti protiv aktuelnog šampiona bantam kategorije Aljamaina Sterlinga.

Razlog je jednostavan. Oni su veliki prijatelji, treniraju zajedno i Gruzijac ne želi ići na pojas kojeg mu drži prijatelj.

Oglasi

To je fanovima zasmetalo. Jedan od njih je to odlučio Merabu reći u lice i umalo je požalio zbog toga. UFC zvijezda je krenula na njega i fan je samo pukom srećom izbjegao batine.

Merab Dvalishvili trenutno je u nizu od devet uzastopnih pobjeda u UFC-u. U karijeri je na omjeru od 16 pobjeda i četiri poraza.

Što se tiče bantam kategorije UFC-a, Aljamain Sterling će titulu braniti protiv nekadašnjeg šampiona Henryja Cejuda, koji se nakon kraće pauze vraća MMA sportu.

Ako Cejudo savlada Sterlinga, izvjesno je da će Gruzijac potom napasti pojas jer je svojim nastupima itekako zaslužio da se nađe u borbi za titulu bantam kategorije.

Oglasi