Ovaj tweet nešto je najluđe što je viđeno u doba društvenih mreža
Poznati borac imao je zanimljivu raspravu s MMA fanom na društvenim mrežama (Foto: Screenshot)

Nezaboravna scena

Ovaj tweet nešto je najluđe što je viđeno u doba društvenih mreža

M. Šljivak

Poznati američki MMA borac Paul Felder (38) okončao je karijeru u novembru 2020. godine, a još i prije odlaska u penziju postao je komentator i često ga možemo čuti i gledati u prijenosima UFC događaja.

Paul Felder završio je profesionalnu MMA karijeru u novembru 2020. godine. Nakon poraza od Rafaela dos Anjosa odlučio je kako je dosta i posvetio se potpuno komentatorskom poslu.

Felder radi zaista odličan posao komentatora. Jako dobro poznaje materiju i to mu svakako pomaže u prijenosima borbi koje radi.

Američki borac je u ljeto 2020. godine imao i zanimljivu raspravu s jednim MMA fanom. Sve je bilo tako iskreno u njihovoj raspravi da i danas mnogi ovaj tweet smatraju jednim od najjačih u doba društvenih mreža.

Nikad se neće zaboraviti rasprava Pula Feldera i MMA fana koja se desila u ljeto 2020. godine, nekoliko mjeseci pred posljednju borbu poznatog borca

Korisnik Twittera imena Joshua imao je savjet za Feldera. Poručio mu je: "Ostani u penziji Paul. Bolji si komentator nego borac".

Felder je odlučio odgovoriti na ovo. Pozvao je momka da mu to kaže u lice: "Osjećaš li se dobro kada to kažeš? Da li bi mi to rekao u lice kao muškarac muškarcu?"

Oglasi

Nije se Joshua prepao Felderovog pitanja. Odgovorio je brutalno iskreno i oduševio je MMA zajednicu širom svijeta.

"Ne bih. Razbio bi me. Zato ovo i govorim na Twitteru", poručio je Joshua na što mu je Felder reagovao da je 'pošteno' to što kaže.

Navijači često na društvenim mrežama znaju ući u obračun s borcima. Neki od njih dobili su šansu i da se pokažu u oktagonu i interesantno je da ima dosta onih koji skupe hrabrost i odrade sparing s profesionalcima.

Naravno, uvijek je više onih koji su hrabri iza tastature. Znaju sve, pljuju sve, prave se pametniji nego što jesu, a nikad rukavice nisu navukli na ruke.

Paul Felder je u profesionalnoj MMA karijeru odradio ukupno 23 borbe i ima učinak od 17 pobjeda i šest poraza. Borio se u lakoj i velter kategoriji, ali nikada nije dobio priliku da se bori za pojas u UFC-u.

Oglasi