Samo je jedan sportista imao petlje da krene sam na petoricu policajaca!

Kultna scena

Samo je jedan sportista imao petlje da krene sam na petoricu policajaca!

Admin Čaušević

Rijetke su situcije kada na nekom sportskom događaju mora interevenisati policija kako bi umirila učesnike. Jedna od nezaboravnih scena je svakako ona kako čak pet pripadnika javnog reda i mira pokušava da smiri jednog čovjeka koji je bio spreman na sve. 

Mike Tyson naširoko se smatra najvećim bokserom svih vremena. On je jedno od najprepoznatljivijih imena u historiji sporta zahvaljujući svojim nezaboravnim borbama.

Tyson je dobio svojih prvih 19 profesionalnih borbi nokautom, od kojih je 12 došlo u prvoj rundi što dovoljno govori koliko razoran udarac je imao.

Svoj prvi naslov prvaka osvojio je s 20 godina i postao prvi bokser koji je istovremeno držao WBA, WBC i IBF naslove.

Kako je njegova karijera napredovala, Čelični Mike je izgradio reputaciju "zločestog dečka" zbog kontroverznog ponašanja u ringu i izvan njega.

Oglasi

Iako, njegove žestoke izvedbe nikada nisu jenjavale. Tyson ima ukupni postotak pobjeda nokautom od 88% i jedan je od najboljih teškaša koji su ušli u ring.

Tokom godina imao je mnogo velkih rivalstava, a jedan od njegovih najvećih "neprijatelja" bio je Evander Holyfield. Pamti se njihov okršaj iz 1997. godine.

Trenutak kada je Tyson ugrizao Holyfielda za uho

Holyfield je u borbu ušao kao ogroman autsajder, ali je uspio pobijediti Tysona. To je došlo kada je sudac Mitch Halpern zaustavio borbu u 11. rundi.

U jednom od najzloglasnijih trenutaka u sportskoj historiji, borba je bila zaustavljena ne jednom, već dva puta zbog Tysona koji je ugrizao protivnika za uho.

Tyson je postao agresivan i želio je nastaviti s neprijateljskom atmosferom dok je sve više i više ljudi preplavljivalo ring kako bi pokušali smiriti situaciju.

Oglasi

Bilo je potrebno nekoliko muškaraca da ih razdvoje, ali napetost je bila ogromna. Došlo je do guranja u krugu zbog čega je uskočila policija.

Tysonu je bila oduzeta bokserska licenca 

Bio je to jedan od najluđih trenutaka u historiji sporta. U Tysonovom umu, to je bila odmazda za očigledan udarac glavom u prethodnoj aferi, ali njegovi su postupci rezultirali oduzimanjem njegove bokserske

Tysonu je na kraju dopušteno da se vrati u ring, ali su incidenti borbe svakako ušli stekli epitet nezaboravnih.

Četvrt vijeka kasnije dvojica čuvenih boksera su i odlični prijatelji tako su krajem prošle godine počeli prodavati bombone sa dodatkom kanabisa.

Riječ je o prozvodu u obliku uha i nosi naziv "Holy Ears" i prema dosadašnjim rezultatima prodaja ide odlično.

Top Komentari

nakopitam
Jest. I nakon toga su ga odveli u tunel gdje nema kamera pa je otamo izisao drugi covjek. Miran, tih, nasmijan. Cak je presao i na Islam i postao pobozan. Pogodite zasto?!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi