Ogromni honorari za Tysona i Jonesa
Foto - Instagram

Pred međusobni meč

Ogromni honorari za Tysona i Jonesa

M. Šljivak

Mike Tyson se u ring vraća u subotu duelom protiv još jedne legende Royja Jonesa.

Iron Mike se već pohvalio fantastičnom prodajom prijenosa i prozvao je sve one koji ismijavaju njegov povratak, a sada su procurile informacije o zaradi dvojice boraca.

Već su poznati honorari obojice boraca za ovaj meč. Kevin Iole sa Yahoo Sportsa odbjavio je kako će Mike za borbu dobiti 10 miliona dolara, dok će Jones dobiti oko tri miliona.

Tyson je najavio da će svoj honorar dati u dobrotvnorne svrhe. Najavio je to još po objavi povratka, a novac bi trebao završiti u rukama ugroženih ljudi sa ulica.

Sa druge strane Jones će zbog financijskih problema zadržati novac. On je zbog toga i prihvatio borbu i sigurno će mu ova sredstva dobro doći, iako je izjavio da je presudia dugogodišnja želja da se bori sa Tysonom.

Meč je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju, a ugovorena je borba od osam rundi po dvije minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi