Nema šanse da bi bio čist: Bez testiranja na marihuanu pred meč Mikea Tysona
Foto - Instagram

Puši dosta marihuane

Nema šanse da bi bio čist: Bez testiranja na marihuanu pred meč Mikea Tysona

M. Šljivak

Mike Tyson i Roy Jones JR neće biti podvrgnuti testiranju na marihuanu pred meč kojeg će održati naredne sedmice.

Iako će Američka antidoping agencija testirati oba borca na drogu, marihuana će biti isključena iz testiranja s obzirom na to da je u Californiji marhihuana potpuno legalna.

Nema dileme da bi Tyson bio pozitivan na kanabis. On je veliki uživatelj marihuane, ima čak i svoj ranč od kojeg zarađuje oko pola miliona dolara mjesečnu, a po priznaju sa prijateljima mjesečno popuši marihuane u vrijednosti od 40.000 dolara.

Ipak, pred ovaj meč Tyson tvrdi da je poprilično smanjio konzumiranje marihuane dok je trenirao

"Poprilično sam smanjio. Kada radite ovako nešto morate promijeniti navike. Jedino što mi se ne sviđa u svemu je što bez kanabisa postanem zločest. Volim zločeste stvari i ne sviđa mi se to", rekao je nedavno Mike Tyson u podcastu Joea Rogana.

Meč Tyson - Jones JR na rasporedu je 28. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi