Jeziv pogled Mikea Tysona i scena za pamćenje: Da je krenuo na čovjeka nesretniku ne bi bilo spasa

Zapalila ga je uvreda

Jeziv pogled Mikea Tysona i scena za pamćenje: Da je krenuo na čovjeka nesretniku ne bi bilo spasa

M. Šljivak

Legendarni Mike Tyson je tokom bokserske karijere imao brojne ispade i često je znao napraviti velike skandale.

Iron Mike je bio strah i trepet za sve. Međutim, ispostavilo se da je zapravo Mike jedna jako dobra osoba koja je strahove sakrivala iza svojih brutalnih nastupa.

Jedan izliv bijesa desio se i 2002. godine. Tyson se pripremao za borbu s Lennoxom Lewisom i pred sučeljavanje desio se incident s jednim navijačem.

Neko je iz publike dobacio da bi Tysona trebalo 'strpati' u ludačku košulju. Uslijedio je jeziv pogled prema publici, a zatim je Mike krenuo u verbalni obračun.

Uz gomilu psovki Tyson je pozvao fana na obračun. Poručio mu je kako u njegovom svijetu ne bi izdržao ni sekunde, ali sreća je da Mike nije krenuo po njega jer bi skandal još bio i veći.

Psovkama je prethodio napad Tysona na Lewisa. Pokušao je prije borbe da se domogne protivnika, a navodno je došlo i do ugriza britanskog boksera za nogu.

Palo je dosta udaraca na binu. Mike je bio dosta žestok i ovo je jedan od najvećih ispada u njegovoj karijeri, a bilo ih je zaista mnogo.

Nekoliko mjeseci kasnije u ringu Lewis je dominirao protiv Tysona i srušio ga je u osmoj rundi meča za odbranu pojaseva prvaka svijeta teške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi