Mike Tyson iskreno: "Umrijet ću kao musliman"
Foto - EPA

On nema nikakve dileme

Mike Tyson iskreno: "Umrijet ću kao musliman"

M. Šljivak

Mike Tyson je 1992. godine odlučio prijeći  na islam tokom boravka u zatvoru i dobio je ime Malik Abdul Aziz.

Međutim, ono što je radio van ringa često se nije poklapalo s islamskim načelima, pa je zbog toga Iron Mike nerijetko osuđivan od zajednice.

Mike međutim sebe smatra muslimanom i tvrdi da će umrijeti kao musliman.

"Nosim karakteristike mnogih religija. Volim Boga i ljudi mogu pomisliti na osnovu mojih izjava da pripadam ovoj ili onoj vjeri, ali ja sam musliman i umrijet ću kao musliman", rekao je Tyson i nastavlja priču:

"Ovo sam ja kao osoba, Bog me štiti, dopušta mi da volim i bila bi glupost negirati postojanje Boga".

Na pitanje da li se pridržava muslimanskih običaja Tyson je rekao.

"Da. Molim se više nego što mogu. Ali, jedan sam od onih lijenih muslimana koji stalno odgađaju molitvu. Stalno sam u poslu i iako ne radim za novac. ne mogu prestati. Želim na kraju biti sa svojom porodicom, život brzo proleti i uskoro ću ostati samo upamćen na slikama", poručio je Mike Tyson.

Čuveni šampion svijeta teške kategorije trenutno se bavi proizvodnjom marihuane. Ima ogromne plantaže u Kaliforniji i posao mu ide veoma dobro.

S 55 godina izgleda zaista sjajno i najavljuje novi povratak u ring nakon što je 2020. godine odradio meč s Royom Jonesom Juniorom.

Promo

Top Komentari

VenamaHrabrih
Ne kontam naslov. Ko nemusliman ne bi umro, šta li?
3 2
Abramhimovic
Maja a Marihuana se uzgaja i pusi svaka cast ljudino
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi